A vendéglátás fő folyamatainak elemző bemutatása a Könyvtár Büfé példáján keresztül

Páldi Petra (2022) A vendéglátás fő folyamatainak elemző bemutatása a Könyvtár Büfé példáján keresztül. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar. (Kéziratban)

[thumbnail of A vendéglátás fő folyamatainak elemző bemutatása a Könyvtár Büfé példáján keresztül.pdf] PDF
A vendéglátás fő folyamatainak elemző bemutatása a Könyvtár Büfé példáján keresztül.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (1MB)

Absztrakt (kivonat)

Azért választottam ezt a témakört, mert ez a téma állt hozzám a legközelebb, mivel a vendéglátás fő folyamataiba betekintést kaptam a gyakorlati időm alatt az érdeklődésem következményeképpen. A büfé Pilismaróton helyezkedik el közvetlenül a Duna-partján, ez lehetőséget ad a vízi járművekkel érkező és strandoló vendégek kiszolgálására, könnyen megközelíthető, biztonságos környezet a családok számára is. Napjainkban a technológia fejlődésének köszönhetően az éttermi vendéglátást számos új speciális konyhatechnológiai eljárás segíti. Ezek a technológiák lehetővé teszik az élelmiszerbiztonsági kockázat minimalizálását, a már elkészült ételek megfelelő tárolását és segítik a minél gyorsabb kiszolgálást nagy adagszám mellett is. Az utóbbi években pályázatok segítségével lehetőség nyílt a berendezések bővítésére, fejlesztésére, ami nagyban megkönnyítette többek között a termelés folyamatát a büfében. Ugyan hatalmas munkát és erőfeszítést igényel egy- egy pályázaton való részvétel, viszont nagyban előrelendíti a kisebb vállalkozásokat. Amennyiben lehetőség lenne rá, érdemes lenne a Könyvtár büfé vezetőségének egy külön munkavállalót foglalkoztatni a pályázatok menedzselésének céljából vagy szerződést kötni pályázatíró cégekkel, amelyek segítségével gördülékenyebben és hatékonyabban menne a pályázatokon való részvétel. Összességében úgy gondolom, hogy a büfé megítélése a vendégek körében nagyon pozitív. Ezt a tendenciát mutatja számos visszatérő vendég is, akik közül már sokan személyesen is ismerik a személyzet tagjait. Annak ellenére, hogy a Duna-partot látogató vendégek általában nagyobb diszkrecionális jövedelemmel rendelkeznek, az árak nem számítanak magasnak.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Vendéglátás Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás

Mű típusa: projektmunka
Kulcsszavak: melegkonyha, raktározás, termelés, vendéglátás, vendéglátóipar
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2022. Júl. 25. 17:12
Utolsó módosítás: 2022. Júl. 25. 17:12

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet