Kiégés a kereskedelmi vendéglátásban

Nagy Balázs (2022) Kiégés a kereskedelmi vendéglátásban. Faculty of Commerce, Catering and Tourism.

[thumbnail of Szakdolgozat_Nagy_Balázs.pdf] PDF
Szakdolgozat_Nagy_Balázs.pdf
Hozzáférés joga: Available at the computers of the University

Download (1MB)

Abstract

Szakdolgozati témám boncolgatása során választ kerestem arra, hogy milyen mentálhigiénés menedzselést alkalmazzunk a szakmai kiégés csillapításában, hogy egyáltalán beszélhetünk egy huszonéves fiatalnál munkahelyi kiégésről. Észlelte-e más, a szakmában dolgozó fiatal is az alábbi problémát? Valamint, hogy felmérjem a szférában jelenlévő kiégéssel kapcsolatos addikció fokát. Továbbá kutatásom fő célja az volt, hogy megkíséreljem a kereskedelmi vendéglátásban dolgozók mentális egészségének felmérését, valamint a kapott eredmények kielemzésével kutatási kérdésemet próbáljam meg boncolgatni, mely szerint; Milyen eszközöket alkalmazhat a munkáltató és munkavállaló szakmai érdeklődésük és mentálhigiénék fenntartásának és a kiégés elkerülésének érdekében. Szakdolgozati témám kidolgozásának alátámasztásaként hivatalos szakmai forrásoknak feldolgozását alkalmaztam, mely mellett az általam alkalmazott kutatási módszerek is megjelentek, mint például a kérdőíves megkérdezés, illetve a mélyinterjú.

Institution

Budapest Business University

Kar

Faculty of Commerce, Catering and Tourism

Department

Vendéglátás Tanszék

Tudományterület/tudományág

UNSPECIFIED

Szak

Turizmus-vendéglátás

Supervisors

Konzulens neve
Konzulens típusa
Assignment, Scientific qualification, Institution
Email
Dr. Fekete-Frojimovics Zsófia
Belső
egyetemi docens; Vendéglátás Tanszék; KVIK

Item Type: Thesis (UNSPECIFIED)
Uncontrolled Keywords: ergonómia, kereskedelmi vendéglátás, kiégés, munkahelyi stressz, munkahelyi stresszorok
SWORD Depositor: Archive User
Depositing User: Archive User
Date Deposited: 2022. Jul. 25. 17:12
Last Modified: 2022. Jul. 25. 17:12

Actions (login required)

View Item View Item