Nagy Balázs (2022) Kiégés a kereskedelmi vendéglátásban. Faculty of Commerce, Catering and Tourism.
![]() |
PDF
Szakdolgozat_Nagy_Balázs.pdf Hozzáférés joga: Available at the computers of the University Download (1MB) |
Abstract
Szakdolgozati témám boncolgatása során választ kerestem arra, hogy milyen mentálhigiénés menedzselést alkalmazzunk a szakmai kiégés csillapításában, hogy egyáltalán beszélhetünk egy huszonéves fiatalnál munkahelyi kiégésről. Észlelte-e más, a szakmában dolgozó fiatal is az alábbi problémát? Valamint, hogy felmérjem a szférában jelenlévő kiégéssel kapcsolatos addikció fokát. Továbbá kutatásom fő célja az volt, hogy megkíséreljem a kereskedelmi vendéglátásban dolgozók mentális egészségének felmérését, valamint a kapott eredmények kielemzésével kutatási kérdésemet próbáljam meg boncolgatni, mely szerint; Milyen eszközöket alkalmazhat a munkáltató és munkavállaló szakmai érdeklődésük és mentálhigiénék fenntartásának és a kiégés elkerülésének érdekében. Szakdolgozati témám kidolgozásának alátámasztásaként hivatalos szakmai forrásoknak feldolgozását alkalmaztam, mely mellett az általam alkalmazott kutatási módszerek is megjelentek, mint például a kérdőíves megkérdezés, illetve a mélyinterjú.
Institution
Budapest Business University
Kar
Faculty of Commerce, Catering and Tourism
Department
Vendéglátás Tanszék
Tudományterület/tudományág
UNSPECIFIED
Szak
Supervisors
Item Type: | Thesis (UNSPECIFIED) |
---|---|
Uncontrolled Keywords: | ergonómia, kereskedelmi vendéglátás, kiégés, munkahelyi stressz, munkahelyi stresszorok |
SWORD Depositor: | Archive User |
Depositing User: | Archive User |
Date Deposited: | 2022. Jul. 25. 17:12 |
Last Modified: | 2022. Jul. 25. 17:12 |
Actions (login required)
![]() |
View Item |