Nagy Balázs (2022) Kiégés a kereskedelmi vendéglátásban. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.
PDF
Szakdolgozat_Nagy_Balázs.pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg Download (1MB) |
Absztrakt (kivonat)
Szakdolgozati témám boncolgatása során választ kerestem arra, hogy milyen mentálhigiénés menedzselést alkalmazzunk a szakmai kiégés csillapításában, hogy egyáltalán beszélhetünk egy huszonéves fiatalnál munkahelyi kiégésről. Észlelte-e más, a szakmában dolgozó fiatal is az alábbi problémát? Valamint, hogy felmérjem a szférában jelenlévő kiégéssel kapcsolatos addikció fokát. Továbbá kutatásom fő célja az volt, hogy megkíséreljem a kereskedelmi vendéglátásban dolgozók mentális egészségének felmérését, valamint a kapott eredmények kielemzésével kutatási kérdésemet próbáljam meg boncolgatni, mely szerint; Milyen eszközöket alkalmazhat a munkáltató és munkavállaló szakmai érdeklődésük és mentálhigiénék fenntartásának és a kiégés elkerülésének érdekében. Szakdolgozati témám kidolgozásának alátámasztásaként hivatalos szakmai forrásoknak feldolgozását alkalmaztam, mely mellett az általam alkalmazott kutatási módszerek is megjelentek, mint például a kérdőíves megkérdezés, illetve a mélyinterjú.
Intézmény
Budapesti Gazdasági Egyetem
Kar
Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
Tanszék
Vendéglátás Tanszék
Tudományterület/tudományág
NEM RÉSZLETEZETT
Szak
Mű típusa: | diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT) |
---|---|
Kulcsszavak: | ergonómia, kereskedelmi vendéglátás, kiégés, munkahelyi stressz, munkahelyi stresszorok |
SWORD Depositor: | Archive User |
Felhasználói azonosító szám (ID): | Archive User |
Rekord készítés dátuma: | 2022. Júl. 25. 17:12 |
Utolsó módosítás: | 2022. Júl. 25. 17:12 |
Actions (login required)
Tétel nézet |