A munkavállalók helyzete a vendéglátásban koronavírus-járvány idején

Tóth Lili Zita (2022) A munkavállalók helyzete a vendéglátásban koronavírus-járvány idején. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of Tóth_Lili_Zita_szakdolgozat.pdf] PDF
Tóth_Lili_Zita_szakdolgozat.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2027. Május 10..

Download (742kB)
[thumbnail of Tóth_Lili_Zita_titkosítási_kérelem.pdf] PDF
Tóth_Lili_Zita_titkosítási_kérelem.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (194kB)

Absztrakt (kivonat)

A kutatás célja, hogy megvizsgáljam a különböző típusú vendéglátóegységek által bevetett válságkezelési stratégiákat és azok hatékonyságát. Emellett célom feltérképezni, hogy a vendéglátásban dolgozók hogyan élték meg a járványt és annak hatásait a pénzügyi helyzetükre és a mentális egészségükre. A koronavírus járvány eddig ismeretlen problémákat hozott felszínre a magyarországi vendéglátás területén. Egy ennyire váratlan helyzetre és hosszú bezárásokra nem lehetett felkészülni, de tanulva a hibákból, egy következő hasonló krízishelyzet megoldása gördülékenyebben mehet végbe.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Vendéglátás Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Debreceni János
Belső
egyetemi tanársegéd; Vendéglátás Tanszék; KVIK

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: gazdasági stratégia, koronavírus-járvány (COVID-19), munkavállaló, válságkezelés, vendéglátás
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2022. Júl. 25. 17:11
Utolsó módosítás: 2022. Júl. 25. 17:11

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet