Tóth Lili Zita (2022) A munkavállalók helyzete a vendéglátásban koronavírus-járvány idején. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.
PDF
Tóth_Lili_Zita_szakdolgozat.pdf Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2027. Május 10.. Download (742kB) |
|
PDF
Tóth_Lili_Zita_titkosítási_kérelem.pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg Download (194kB) |
Absztrakt (kivonat)
A kutatás célja, hogy megvizsgáljam a különböző típusú vendéglátóegységek által bevetett válságkezelési stratégiákat és azok hatékonyságát. Emellett célom feltérképezni, hogy a vendéglátásban dolgozók hogyan élték meg a járványt és annak hatásait a pénzügyi helyzetükre és a mentális egészségükre. A koronavírus járvány eddig ismeretlen problémákat hozott felszínre a magyarországi vendéglátás területén. Egy ennyire váratlan helyzetre és hosszú bezárásokra nem lehetett felkészülni, de tanulva a hibákból, egy következő hasonló krízishelyzet megoldása gördülékenyebben mehet végbe.
Intézmény
Budapesti Gazdasági Egyetem
Kar
Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
Tanszék
Vendéglátás Tanszék
Tudományterület/tudományág
NEM RÉSZLETEZETT
Szak
Mű típusa: | diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT) |
---|---|
Kulcsszavak: | gazdasági stratégia, koronavírus-járvány (COVID-19), munkavállaló, válságkezelés, vendéglátás |
SWORD Depositor: | Archive User |
Felhasználói azonosító szám (ID): | Archive User |
Rekord készítés dátuma: | 2022. Júl. 25. 17:11 |
Utolsó módosítás: | 2022. Júl. 25. 17:11 |
Actions (login required)
Tétel nézet |