Belföldi fuvarozás a Schenker Kft-nél.

Szeker Balázs (2022) Belföldi fuvarozás a Schenker Kft-nél. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar. (Kéziratban)

[thumbnail of Szakdolgozat forrásokkal ellátva végleges.pdf] PDF
Szakdolgozat forrásokkal ellátva végleges.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2027. Május 04..

Download (870kB)
[thumbnail of titkosítási kérelem.pdf] PDF
titkosítási kérelem.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (352kB)

Absztrakt (kivonat)

Szeker Balázs vagyok tanulmányaimat a Budapesti Gazdasági Egyetem Felsőoktatási szakképzésén végeztem, kereskedelem és marketing szakirányon azon belül is kereskedelmi szakon. Azonban tanulmányaim harmadik félévében, logisztikai tantárgyakat is tanultam, ilyenek például Nemzetközi kereskedelmi technikák és logisztika illetve Kereskedelmi vállalatok logisztikai és áruforgalmi folyamatai. Ezen tantárgyak számomra igen érdekesek voltak, ezért szerettem volna a szakmai gyakorlatomat egy logisztikai cégnél végezni. Szerencsére találtam is egy ilyen vállalatot. A szakmai gyakorlatomat a Schenker Kft-nél végeztem mely egy multinacionális logisztikai vállalat. A munka folyamán lehetőségem volt arra, hogy betekintést nyerjek egy logisztikai cég mindennapjaiba, gondolok itt a szállítási feladatok nehézségeire, megoldásaira, illetve érdekességeire is . Mivel egy logisztikai cégnél végeztem a szakmai gyakorlatomat, ezért a belföldi fuvarozást választottam szakdolgozat témának, hiszen én csak a belföldi részt láttam át részletesen. A nemzetközi részt csak érintőlegesen láttam el. Témám aktualitását a logisztikai szolgáltatások elterjedése, dinamikus fejlődése bizonyítja. Személyes motivációm abban rejlik, hogy igazán érdekel a logisztika világa, illetve tanulmányaim során szerzett tapasztalataimat, ezen cégnél tudtam hasznosítani. A gyakorlatom elején adminisztratív munkát végeztem, ám nem telt el egy teljes hónap és lehetőségem nyílt fuvarszervezőként dolgoznom. A munkavégzés során csak még jobban bizonyosodott be választásom helyessége, miszerint a jövőben logisztikában képzelem el a mindennapjaimat. Szakdolgozatom elején ismertettem a feldolgozott szakirodalmat, mely a dolgozatom megírásának alapja volt. Ebben a fejezetben kitérek a logisztika eredetére, definíciójára, céljára és néhány alapvető fogalomra a logisztikán belül. Ebben a fejezetben megemlítek még néhány a logisztikához alapvető közúti jogszabályt. Gondolok itt az ADR-re, CMR-re stb. Azután a DB Schenker Kft-t fogom nagyvonalakban bemutatni. Majd áttérek dolgozatom lényegi részére és bemutatom, hogy mit csináltam gyakorlatom alatt. Gondolok itt az adminisztratív munkára melyet egy hónapig csináltam. Egy hónap után kezdtem el a fuvarszervezést és gyakorlatom végéig ezt is folytattam. Bemutatom mely programokat használtam a mindennapi munkám során. Ezután egy mélyinterjút fogok bemutatni, melyet David Rousseau-val a Schenker Kft Magyarországi vezetőjével készítettem. Szakdolgozatom végén egy javaslattételt fogok bemutatni a Schenker Kft javára. Itt olyan problémákat fogok felvetni, illetve megoldást javasolni rá amivel szinte mindennap de hetente legalább egyszer találkoztunk.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Kereskedelem Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

kereskedelem és marketing

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Dr. Kozár László
Belső
főiskolai tanár; Kereskedelem Tanszék; KVIK

Mű típusa: projektmunka
Kulcsszavak: interjú, közúti közlekedés, logisztika, logisztikai szolgáltatások, munkafolyamatok
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2022. Júl. 25. 17:10
Utolsó módosítás: 2022. Júl. 25. 17:10

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet