Szabó Virág (2022) A Front Office tevékenységének elemzése, fókuszban az éjszakai műszak jelentőségével. Faculty of Commerce, Catering and Tourism. (Unpublished)
![]() |
PDF
Projektmunka - Szabó Virág.pdf Hozzáférés joga: Available at the computers of the University Download (1MB) |
Abstract
A Budapesti Gazdasági Egyetemen 2020-ban, turizmus-vendéglátás szakon megkezdett felsőoktatási szakképzés 4. szemeszterének egyik követelményeként írom e művet, mely szintén a kimeneti követelmények egyikével, a szakmai gyakorlattal kapcsolatos. Az alkotás tehát a Novotel Budapest Danube szálloda Front Office részlegének tevékenységeit és összefüggéseit summázza az éjszakai műszakra való különös tekintettel, ahogyan ezt a címben is megjelöltem.2021. szeptember 1-jén kezdtem el dolgozni a fent említett szállodában három műszakos munkarendben szobafőnökként. Itt egészen 2022. február 28-ig dolgoztam, mert egy korábbi kolléga visszatérési szándéka és a meghatározott létszám miatt lehetőséget kaptam arra, hogy az éjszakás műszak elhagyása, és a későbbiek folyamán előrelépési esélyek miatt átigazoljak egy sokkal nagyobb szállodába, a Novotel Budapest City & Congress Center-be, amit persze nem halasztottam el, és a kiváló csapattól való nehéz elválás ellenére, végül meghoztam a döntést és március 1-jével átigazoltam. Feladataim meglehetősen sokrétűek voltak, hiszen a recepció alapvetően is egy központi részleg, mely az egész ház szívének és egyben arcának számít; itt fogadjuk a vendégeket, itt ügyelünk arra, hogy az itt-tartózkodásuk alatt felmerülő különféle igényeket megvalósítsuk, illetve a másik részlegek megvalósítsák, továbbá itt búcsúzunk el tőlük a viszontlátásuk reményében. Ahhoz azonban, hogy ezen komplex munka megvalósulása eredményes legyen, számtalan tényező figyelembevétele és komoly, precíz munkavégzés, összehangolt csapatmunka szükséges. Ezen tények megfogalmazását és példákkal való alátámasztását végzem el a képzés egyik lezáró követelményeként ez irományban.
Institution
Budapest Business University
Kar
Faculty of Commerce, Catering and Tourism
Department
Turizmus Tanszék
Tudományterület/tudományág
UNSPECIFIED
Szak
Supervisors
Item Type: | Project work |
---|---|
Uncontrolled Keywords: | ACCOR, éjszakás műszak, Front Office, Novotel, recepció |
SWORD Depositor: | Archive User |
Depositing User: | Archive User |
Date Deposited: | 2022. Jul. 25. 17:10 |
Last Modified: | 2022. Jul. 25. 17:10 |
Actions (login required)
![]() |
View Item |