Németh Anna (2022) A magyarországi svábok gasztrokultúrája. Faculty of Commerce, Catering and Tourism.
![]() |
PDF
Szakdolgozat---NA.pdf Hozzáférés joga: Available at the computers of the University Download (2MB) |
Abstract
A gasztronómia meghatározó része az életünknek, valamint egy adott országnak is alapvető szegmense a saját konyhaművészete. Értelemszerűen az országot rengeteg behatás éri a történelem folyamán, csak említésképpen a házasság révén történő befolyások, megszállások, illetve betelepítések. Mindezen folyamatok nem csak politikai és gazdasági változást eredményeznek, hanem társadalmi és kulturális átalakulás is lejátszódhat a területen. Ily módon formálódott Magyarország lakossága is az évek alatt. Jelen dolgozatban a Magyarországon mai napig jelenlevő kisebbségi csoportok közül, a svábok történelméről, kultúrájáról olvashatunk, legfőképpen gasztrokultúrájukra, és annak fenntartására fókuszálva.
Institution
Budapest Business University
Kar
Faculty of Commerce, Catering and Tourism
Department
Vendéglátás Tanszék
Tudományterület/tudományág
UNSPECIFIED
Szak
Supervisors
Item Type: | Thesis (UNSPECIFIED) |
---|---|
Uncontrolled Keywords: | étkezési kultúra, gasztronómia, nemzetiségek, nemzettörténelem, sváb |
SWORD Depositor: | Archive User |
Depositing User: | Archive User |
Date Deposited: | 2022. Jul. 25. 17:10 |
Last Modified: | 2022. Jul. 25. 17:10 |
Actions (login required)
![]() |
View Item |