FH Gasztro Kft. rendezvényei a Parlamentben

Miskovicz Eszter (2022) FH Gasztro Kft. rendezvényei a Parlamentben. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar. (Kéziratban)

[thumbnail of Miskovicz Eszter_projektmunka.pdf] PDF
Miskovicz Eszter_projektmunka.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (667kB)

Absztrakt (kivonat)

Dolgozatom célja a parlamenti rendezvények bemutatása volt. Előszőr az elméleti háttértől írtam, amit rendezvényszervezés történetével kezdtem, a kialakulásától egészen napjainkig. Majd a rendezvények és a szállodák újjáépítésének kapcsolatáról írtam, hogy milyen ütemben nőtt a szállodák száma, miként fejlődött a színvonaluk. Ezt követően a rendezvényszervezés lépési következtek, az egyes folyamatok teendőit részletesen is kifejtettem. Az elméleti háttér ismertetését a rendezvények típusaival folytattam. Bővebben írtam a fesztiválokról, konferenciákról, Kongresszusokról, Kiállításokról, Vásárokról és a bemutatóról is. Ezután pedig a rendezvényeket csoportosítottam különböző kategóriák szerint. A fejezet lezárásaként a rendezvénygasztronómiáról írtam, ami a dolgozatom fő irányvonal. Ezen belül bemutattam a vendéglátás típusokat.  A következő részben a céget mutattam be, kezdve a történetével, alakulásával és fejlődésével. Ezután a leírtam, hogy milyen jellegű rendezvényeket szervez(ett), milyen külsős helyszíneken volt már jelen. Ezt követően a rendezvényeken való vendéglátásról írtam, részletezve a cég fontos szempontjait e témában. Végül az aktualitása miatt, a Covid előtti és alatti helyzetről is írtam, kiemelve a különbséget a rendezvények száma között. Megkérdeztem a cég munkatársát, hogy véleménye szerint mikor állhat helyre teljes egészében a rendezvények megtartása. A következő fejezetben, arról írtam, hogy a Parlamentben miként zajlik egy rendezvény megszervezése, milyen jellegű rendezvények szervezését vállalják el, hány ember szükséges ahhoz, hogy egy rendezvényt meg tudjanak szervezni, mennyi idővel előtte szükséges jelezni az igényt a rendezvény megszervezésére és hogy melyek az év legsűrűbb időszaka a cég életében. Az ezt követő fejezetben arról írtam, hogy a szakmai gyakorlatom során, a rendezvények hiánya miatt leginkább milyen teendőim voltak. Ezek többek között a beszerzéssel kapcsolatos ár összehasonlító táblázatok készítése, menükártya szerkesztése és a menü magyarról angolra fordítása, számlák és megrendelőlapok adatainak egyeztetése, valamint pénztárgép elszámolások. Ezután röviden értékeltem a céget és a cégnél töltött időmet. A cég felkészültségét a rendezvényekhez, alkalmazkodási és rugalmassági képességüket a különböző helyzetekre. Értékeltem a különböző részlegek együttműködését és kilátásait a jövőre nézve.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Turizmus Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Szeidl Klaudia
Belső
egyetemi tanársegéd; Turizmus Tanszék; KVIK

Mű típusa: projektmunka
Kulcsszavak: FH Gasztro Kft., parlament, rendezvények, rendezvénygasztronómia, rendezvényszervezés
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2022. Júl. 25. 17:09
Utolsó módosítás: 2022. Júl. 25. 17:09

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet