Önprezentációs portfólió mentálhigiénés segítő program életpálya módosítóknak, karrierváltóknak, újrakezdőknek személyre szabva

Molnárné Barta Beáta (2022) Önprezentációs portfólió mentálhigiénés segítő program életpálya módosítóknak, karrierváltóknak, újrakezdőknek személyre szabva. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar. (Kéziratban)

[thumbnail of Szakdolgozat Molnárné Barta Beáta.pdf] PDF
Szakdolgozat Molnárné Barta Beáta.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (1MB)

Absztrakt (kivonat)

Dolgozatom központi témája a karrierváltás, életpályamódosítás mentálhigiénés segítése. Célja egy önprezentációs portfólió létrehozása, mellyel ez a folyamat célirányosabbá és tudatosabbá tehető. Kutatásom célcsoportjába tartoznak mindazon személyek, akik önmegvalósítás céljából vagy kényszeres okból (elbocsátás, leépítés), munkát váltani/keresni szándékoznak. Félig strukturált interjút készítettem egy állásközvetítő iroda munkatársával abból a célból, hogy feltérképezzem a jelenlegi hazai munkaerőpiac helyzetét, lehetőségeit és megismerjem az állásinterjú általuk fontosnak tartott attitűd kérdéseit, melyek ismeretében az álláskereső egyén eredményességét növelhetjük. Dolgozatom fókuszában az egyéni karriermotivációk feltárása áll, erre a Super-féle munkaérték és a J.L. Holland által kidolgozott munkaérdeklődés kérdőíveket használtam és Swot-analízis módszerével az önismeretet mélyítettem. Kutatásom végén arra az eredményre/következtetésre jutottam, hogy az egyéni karrierváltás, karriertervezés részletes felépítése segítő szakember támogatásával eredményes és sikeres munka lehet.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Pedagógia Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Munkahelyi mentálhigiéné

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Dr. Sipeki Irén
Belső
óraadó tanár; Pedagógia Tanszék; KVIK

Mű típusa: záródolgozat
Kulcsszavak: karriermotiváció, karriertanácsadás, karriertervezés, önprezentáció, pályamódosítás
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2022. Júl. 25. 17:09
Utolsó módosítás: 2022. Júl. 25. 17:09

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet