Pálházi Ádám (2022) Panaszkezelés az Abacus Hotelban. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar. (Kéziratban)
PDF
Projektmunka_Abacus Hotel.pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg Download (710kB) |
Absztrakt (kivonat)
Szakmai gyakorlatomra a 2021-2022-es tanév második félévében került sor, melyet az ABACUS Business & Wellness **** hotelban töltöttem éttermi felszolgálóként. A panaszkezelés öt alapelvét, és az Abacus Hotel panaszmenedzsmentjét vizsgálva kiderült, hogy az első elv, a megelőzés elve csak részben teljesül, hiszen a legtöbb beérkezettpanaszt túlságosan nem válogatják szét, nem vezetnek róla nyilvántartást, viszont többfejlesztés is valósult már meg, melyekhez a negatív visszajelzések járultak hozzá. Az észleléselve szerint a panasz kommunikálását meg kell könnyíteni, mely a szállodában teljes mértékbenadott lehetőség; a vendégek ugyanis a szobákba készített vendégkérdőíveken akár név nélkül isel tudják juttatni észrevételüket a vezetőséghez. A harmadik elv a felkészültség elve, ehheztartoznak az előre megadott megoldási javaslatok is. A szállodában viszont írásos sztenderdekhelyett a tapasztalatokra támaszkodva járnak el a megoldás és a kompenzáció megalkotásakor.A kompetencia elvével fel van szerelkezve a Front Office, ugyanis mindig kiképzett, kompetensember foglalkozik a reklamálóval. És végül a kompenzáció elve is nagyon jól érvényesül,hiszen erős hatást érnek el az általában visszacsábító jellegű felajánlott kárpótlásokkal.
Intézmény
Budapesti Gazdasági Egyetem
Kar
Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
Tanszék
Vendéglátás Tanszék
Tudományterület/tudományág
NEM RÉSZLETEZETT
Szak
Mű típusa: | projektmunka |
---|---|
Kulcsszavak: | eredmény(ek), interjú, kérdőív, módszertan, panasz, panaszügyek, szakirodalmi dokumentáció |
SWORD Depositor: | Archive User |
Felhasználói azonosító szám (ID): | Archive User |
Rekord készítés dátuma: | 2022. Júl. 25. 17:09 |
Utolsó módosítás: | 2022. Júl. 25. 17:09 |
Actions (login required)
Tétel nézet |