Vendéglátóhelyek túlélési stratégiái a COVID-19 járvány idején

Fehér Dániel András (2022) Vendéglátóhelyek túlélési stratégiái a COVID-19 járvány idején. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of Szakdolgozat_Fehér Dániel_2022_v2.pdf] PDF
Szakdolgozat_Fehér Dániel_2022_v2.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (1MB)

Absztrakt (kivonat)

Szakdolgozatom célja, hogy feltárja a COVID-19 járvány hatását a vendéglátóiparra, turizmusra és feltárja, hogy milyen szerepet játszott a vállalkozói innováció a vendéglátóiparban a koronavírus járvány hatásainak és az annak nyomán bevezetett kormányzati intézkedések okozta sokk kivédésében. A dolgozat a vállalkozói innováció szerepének értékelésében Joseph Schumpeter elméletéhez nyúl vissza, s azt vizsgálom, hogy milyen innovatív megoldásokat ötlöttek ki a szorult helyzetbe került vállalkozók a válsághelyzet túlélésre érdekében.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Turizmus Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: innováció, koronavírus-járvány (COVID-19), túlélési stratégiák, vállalkozói stratégia, vendéglátóipar
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2022. Júl. 15. 11:26
Utolsó módosítás: 2022. Júl. 15. 11:26

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet