A Michelin-jelenség és a Bocuse d’Or hatásai a magyar gasztronómiára

Horváth Bálint (2022) A Michelin-jelenség és a Bocuse d’Or hatásai a magyar gasztronómiára. Faculty of Commerce, Catering and Tourism.

[thumbnail of Horváth_Bálint_Szakdolgozat.pdf] PDF
Horváth_Bálint_Szakdolgozat.pdf
Hozzáférés joga: Available at the computers of the University

Download (1MB)

Abstract

Ahhoz nem férhet kétség, hogy a Michelin Guide a gasztronómia világának legmeghatározóbb étteremkalauza. Hatással van a világ legjobb éttermeinek életére Rio de Janeirotól Tokióig, csakúgy, mint a magyar fine dining éttermek világára, illetve hazánk gasztronómiájának egészére. A világ legrangosabb szakácsversenyének, a Bocuse d' Or-nak vendéglátásra gyakorolt hatásai szintén megkérdőjelezhetetlenek. Ezeknek a hatásoknak vizsgálatát végzem el szakdolgozatomban.

Institution

Budapest Business University

Kar

Faculty of Commerce, Catering and Tourism

Department

Vendéglátás Tanszék

Tudományterület/tudományág

UNSPECIFIED

Szak

Turizmus-vendéglátás

Supervisors

Konzulens neve
Konzulens típusa
Assignment, Scientific qualification, Institution
Email
Tóth Gábor
Belső
Mesteroktató; Vendéglátás Tanszék; KVIK

Item Type: Thesis (UNSPECIFIED)
Uncontrolled Keywords: Bocuse d'Or, csúcsgasztronómia, fine dining, magyar gasztronómia, Michelin Guide, Michelin-csillag
SWORD Depositor: Archive User
Depositing User: Archive User
Date Deposited: 2022. Jul. 15. 11:26
Last Modified: 2022. Jul. 15. 11:26

Actions (login required)

View Item View Item