Horváth Bálint (2022) A Michelin-jelenség és a Bocuse d’Or hatásai a magyar gasztronómiára. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.
PDF
Horváth_Bálint_Szakdolgozat.pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg Download (1MB) |
Absztrakt (kivonat)
Ahhoz nem férhet kétség, hogy a Michelin Guide a gasztronómia világának legmeghatározóbb étteremkalauza. Hatással van a világ legjobb éttermeinek életére Rio de Janeirotól Tokióig, csakúgy, mint a magyar fine dining éttermek világára, illetve hazánk gasztronómiájának egészére. A világ legrangosabb szakácsversenyének, a Bocuse d' Or-nak vendéglátásra gyakorolt hatásai szintén megkérdőjelezhetetlenek. Ezeknek a hatásoknak vizsgálatát végzem el szakdolgozatomban.
Intézmény
Budapesti Gazdasági Egyetem
Kar
Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
Tanszék
Vendéglátás Tanszék
Tudományterület/tudományág
NEM RÉSZLETEZETT
Szak
Mű típusa: | diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT) |
---|---|
Kulcsszavak: | Bocuse d'Or, csúcsgasztronómia, fine dining, magyar gasztronómia, Michelin Guide, Michelin-csillag |
SWORD Depositor: | Archive User |
Felhasználói azonosító szám (ID): | Archive User |
Rekord készítés dátuma: | 2022. Júl. 15. 11:26 |
Utolsó módosítás: | 2022. Júl. 15. 11:26 |
Actions (login required)
Tétel nézet |