Savanyítási technológiák a sörgyártásban

Somogyi Gábor Patrik (2022) Savanyítási technológiák a sörgyártásban. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of Savanyítási technológiák a sörgyártásban.pdf] PDF
Savanyítási technológiák a sörgyártásban.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (2MB)

Absztrakt (kivonat)

Hazai, kisüzemi főzdékben a sörfőzőkkel készült interjúk és a szakirodalom alapján vizsgált savanyítási tehchnológiák bemutatása. A sör megismerésének története, majd a söriapr fejlődésének bemutatása. Ezutána a sörforradalom jelenségének bemutatása és a kraft sörök relevanciája. A sörfőzés általános lépéseinek bemutatása a folyamathoz felhasznált alapanyagok ismertetésével. A folyamtokban résztvevő mikroorganizmusok bemutatása, a savanyítási technológiák folyamtának és lépéseinek részletezése és szemléltetése hazai példákkal.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Vendéglátás Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Csulak Gergely
Belső
Mesteroktató; Vendéglátás Tanszék; KVIK

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: kisüzemi termelés, Magyarország, sör, söripar, sörtermelés
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2022. Júl. 15. 11:26
Utolsó módosítás: 2022. Júl. 15. 11:26

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet