Négy szálláshely intézkedéseinek összehasonlító elemzése a Covid-19 járvány alatt

Kaszab Bence (2022) Négy szálláshely intézkedéseinek összehasonlító elemzése a Covid-19 járvány alatt. Faculty of Commerce, Catering and Tourism.

[thumbnail of Kaszab_Bence_szakdolgozat.pdf] PDF
Kaszab_Bence_szakdolgozat.pdf
Hozzáférés joga: Available at the computers of the University

Download (1MB)

Abstract

A dolgozatom fő témája a különböző profillal rendelkező kereskedelmi szálláshelyek Covid-19 ellen tett intézkedései. Kutatásom során végigvettem négy szálláshely stratégiáját, mellyel a koronavírus okozta válsághelyzetből igyekeztek talpra állni. Dolgozatom célja, hogy megállapítsam van-e különbség a pandémia hatásainak az eltérő típusú szálláshelyek esetében, illetve volt-e olyan szálláshelytípus, amely profiljából fakadóan előnyösebb helyzetben volt, mint vetélytársai. Vizsgálataim során mélyinterjút készítettem mind a négy szálláshellyel és próbáltam kideríteni, hogy melyikőjük reagált a legjobban a krízishelyzetre.

Institution

Budapest Business University

Kar

Faculty of Commerce, Catering and Tourism

Department

Vendéglátás Tanszék

Tudományterület/tudományág

UNSPECIFIED

Szak

Turizmus-vendéglátás

Supervisors

Konzulens neve
Konzulens típusa
Assignment, Scientific qualification, Institution
Email
Karakasné Morvay Klára
Belső
főiskolai docens; Vendéglátás Tanszék; KVIK

Item Type: Thesis (UNSPECIFIED)
Uncontrolled Keywords: Kereskedelmi szálláshely, koronavírus, Reagálás, reziliencia, szálloda, turizmus, válságmenedzsment
SWORD Depositor: Archive User
Depositing User: Archive User
Date Deposited: 2022. Jul. 15. 11:26
Last Modified: 2022. Jul. 15. 11:26

Actions (login required)

View Item View Item