Négy szálláshely intézkedéseinek összehasonlító elemzése a Covid-19 járvány alatt

Kaszab Bence (2022) Négy szálláshely intézkedéseinek összehasonlító elemzése a Covid-19 járvány alatt. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of Kaszab_Bence_szakdolgozat.pdf] PDF
Kaszab_Bence_szakdolgozat.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (1MB)

Absztrakt (kivonat)

A dolgozatom fő témája a különböző profillal rendelkező kereskedelmi szálláshelyek Covid-19 ellen tett intézkedései. Kutatásom során végigvettem négy szálláshely stratégiáját, mellyel a koronavírus okozta válsághelyzetből igyekeztek talpra állni. Dolgozatom célja, hogy megállapítsam van-e különbség a pandémia hatásainak az eltérő típusú szálláshelyek esetében, illetve volt-e olyan szálláshelytípus, amely profiljából fakadóan előnyösebb helyzetben volt, mint vetélytársai. Vizsgálataim során mélyinterjút készítettem mind a négy szálláshellyel és próbáltam kideríteni, hogy melyikőjük reagált a legjobban a krízishelyzetre.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Vendéglátás Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Karakasné Morvay Klára
Belső
főiskolai docens; Vendéglátás Tanszék; KVIK

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: Kereskedelmi szálláshely, koronavírus, Reagálás, reziliencia, szálloda, turizmus, válságmenedzsment
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2022. Júl. 15. 11:26
Utolsó módosítás: 2022. Júl. 15. 11:26

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet