Az Eisberg Hungary Kft. marketing tevékenységének bemutatása

Fülöp Réka (2022) Az Eisberg Hungary Kft. marketing tevékenységének bemutatása. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar. (Kéziratban)

[thumbnail of projektmunka.pdf] PDF
projektmunka.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2027. Május 10..

Download (2MB)
[thumbnail of titkosítási kérelem.pdf] PDF
titkosítási kérelem.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (63kB)

Absztrakt (kivonat)

Véleményem szerint az Eisberg egy jól működő cég, ami a dolgozó érdekeit szem előtt tartva végzi tevékenységét. Azon felül, hogy jól működő még tisztességes is és mindig támogatja a jó ügyeket. Gyakorlatom során több területre is betekintést nyertem. 1 hetet töltöttem a termelésben és ezáltal végigkövethettem az egész nyersanyag feldolgozási folyamatot, hogy hogyan jut el az üzembe érkezéstől a szállításig. Megfigyelhettem SWOT elemzésemben is említett a cég számára fontos lean+kaizen technikákat is. A projektmunkámban azt is említettem, hogy fontos a nehéz helyzetekben a gyors és jó problémamegoldó képesség, ez az Eisberg esetében elhagyhatatlan, mert egy nagyobb esőzésnél vagy bármilyen természeti problémánál, amit a STEEP elemzésemben is említettem, hogy bármi történhet a nyersanyaggal és gyorsan kell rá reagálni. Megfigyeléseim alapján ezt az Eisberg csapata nagyon jól kivitelezi gyorsan és tudatosan tudnak reagálni egy felmerülő problémára. Projektmunkám írása alatt egyértelművé vált számomra az is, hogy az Eisberg nagy előnnyel rendelkezik a versenytársai felett és jelentősen nagyobb piaci részesedéssel bír. Eddig is így vélekedtem a témával kapcsolatban, de a projektmunkám írása még inkább nyomatékosította bennem azt, hogy a marketing nélkül szinte nem működik semmi a marketing mindenhol jelen van az életünkben. Jelentős szerepük van a social média megjelenések a kitelepülések a termék csomagolásai és még számos más dolognakis. Gyakorlatom során kommentmenedzsmenttel is foglalkoztam ezáltal betekintést nyerhettem a cég online marketing területére is. Volt szerencsém részt venni a Sirha kiállításon, mindez által jobban beletudtam ásni magamat marketing mix egyik fontos eleméhez tartozó marketingkommunikációs részbe. Dolgozatomban is kifejtettem, hogy mennyire fontos, hogy egy vevő elégedett legyen, ehhez hozzátartozik a reklamációkezelés is erre a területbe is kaptam egy kis ízelítőt a cégtől. Az Eisberg nagyon jó reklamáció kezeléssel bír, nagyon sok cég figyelembe se veszi, ha egy fogyasztó elégedetlen először számomra is meglepő volt, hogy ez itt így működött és, hogy milyen tudatosan építik fel ezt a területet is. Összességében én úgy érzem, hogy ez egy tisztességes cégről van szó. Nincs olyan, hogy tökéletes és mindenkinek lehetne fejlődnie, de ennek ellenére szerintem egy jól felépített tevékenységgel rendelkező cég az Eisberg. Az évek előrehaladtával egyre jobb és tudatosabb marketing tevékenység alakult ki náluk. A cég sikereinek összességében úgy gondolom, hogy nyitniuk kéne egy Eisberg néven futó kisboltot, ahol a termékeiket árulják, szerintem nagy sikere lenne és még az sem kizárt, hogy elég hamar jövedelmezővé válna.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Kereskedelem Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

kereskedelem és marketing

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Papp Judit
Belső
Mestertanár; Kereskedelem Tanszék; KVIK

Mű típusa: projektmunka
Kulcsszavak: marketing tevékenység, marketingkommunikáció, online marketing, SWOT, versenytársak
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2022. Júl. 15. 11:26
Utolsó módosítás: 2022. Júl. 15. 11:26

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet