KÉSZ Hotel és Konferencia Menedzsment Kft. vagyoni-, pénzügyi és jövedelmezőségi helyzetének értékelése több év beszámolója alapján

Kovács Martin (2022) KÉSZ Hotel és Konferencia Menedzsment Kft. vagyoni-, pénzügyi és jövedelmezőségi helyzetének értékelése több év beszámolója alapján. Faculty of Commerce, Catering and Tourism.

[thumbnail of Kovacs_Martin_szakdolgozat.pdf] PDF
Kovacs_Martin_szakdolgozat.pdf
Hozzáférés joga: Available at the computers of the University

Download (1MB)

Abstract

A szakdolgozatom témája a Four Points by Sheraton Kecskemét Hotel & Konferencia Központ vagyoni-, pénzügyi-, és jövedelmezőségi helyzetének vizsgálata. A témám kiválasztását több fő tényező is befolyásolta. Szakmai gyakorlatomat a négy csillagos kecskeméti Four Points by Sheraton hotelben töltöttem, ahol számos részleggel volt szerencsém megismerkedni, többek között a pénzügyi osztályon is dolgoztam, így belátást nyerhettem a szervezeti kultúrába, megismerkedhettem a szállodával és a működésének folyamataival. Az ott töltött idő során merült fel bennem, hogy egy nemzetközi brandhez tartozó vidéki szállodának a sikerességét, amely mögött egy jövedelmező magyarországi cég, a KÉSZ Csoport áll, mennyire támasztják alá a jövedelmezőségi, hatékonysági és pénzügyi mutatói, valamint, hogy a helyi versenytársakhoz képest milyen belső, pénzügyi szerkezettel rendelkezik. Másrészről szakdolgozatom témájának kidolgozását egyetemi éveim is megalapozták. Érdeklődésem mindig is gazdasági irányultságú volt, azonban tanulmányaim során egyre inkább kezdtek érdekelni a vállalatok gazdasági és pénzügyi folyamatai, azok háttere, hatékonysága és jövedelmezősége.

Institution

Budapest Business University

Kar

Faculty of Commerce, Catering and Tourism

Department

Turizmus Tanszék

Tudományterület/tudományág

UNSPECIFIED

Szak

Turizmus-vendéglátás

Supervisors

Konzulens neve
Konzulens típusa
Assignment, Scientific qualification, Institution
Email
Dr. Hamar Farkas
Belső
főiskolai docens; Közgazdasági és Üzleti Tudományok Tanszék; KVIK

Item Type: Thesis (UNSPECIFIED)
Uncontrolled Keywords: hatékonyság elemzése, jövedelmezőség elemzése, mérleg, pénzügyi helyzet, vagyoni helyzet
SWORD Depositor: Archive User
Depositing User: Archive User
Date Deposited: 2022. Jul. 15. 11:25
Last Modified: 2022. Jul. 15. 11:25

Actions (login required)

View Item View Item