A COVID-19 járvány hatása a Béres Gyógyszergyár Zrt. export- és importtevékenységére

Gáborik Renáta (2022) A COVID-19 járvány hatása a Béres Gyógyszergyár Zrt. export- és importtevékenységére. Faculty of Commerce, Catering and Tourism.

[thumbnail of Szakdolgozat_Gáborik Renáta_VÉGLEGES.pdf] PDF
Szakdolgozat_Gáborik Renáta_VÉGLEGES.pdf
Hozzáférés joga: Repository staff only until 2027. May 10..

Download (1MB)
[thumbnail of Titkosítási kérelem_Gáborik Renáta.pdf] PDF
Titkosítási kérelem_Gáborik Renáta.pdf
Hozzáférés joga: Available at the computers of the University

Download (56kB)

Abstract

Dolgozatom első szakaszában – szekunder kutatással – a témához szorosan kapcsolódó szakirodalmi hátteret részletezem. Megvizsgálom, hogy a COVID-19 világjárvány globálisan milyen hatást gyakorolt a fuvarozás, szállítmányozás területére. Ezt követően a Béres Gyógyszergyár Zrt. tevékenységét mutatom be általánosan, majd a vállalat export- és importfolyamatait ismertetem. Primer kutatáson alapul szakdolgozatom második része, amelyben az Zrt. dolgozóival készített interjúkat elemzem-értelmezem. E dolgozat megírásával célom az, hogy a már meglévő tudásomon és ismereteimen túl még részletesebb és alaposabb leírást kapjak arról, hogy a koronavírus-járvány globálisan milyen hatást gyakorolt a fuvarozás, szállítmányozás területére.  Fő célom azt bemutatni, hogy egy sikeres, hazai gyógyszeripari cég, a Béres Gyógyszergyár Zrt. milyen kihívásokkal, változásokkal szembesült a pandémia következtében.  A kvalitatív kutatómunkámmal arra kerestem a választ, hogy a járvány okozott-e fennakadást az ellátási láncban. Összességében átfogó képet szeretnék rögzíteni a vállalat export- és importtevékenységéről, valamint arról, hogy a koronavírus-járvány milyen hatást gyakorol(t) a fuvarszervezésre, továbbá miképpen és mennyiben változtatta meg a pandémia előtt alkalmazott munkaszervezési gyakorlatokat.

Institution

Budapest Business University

Kar

Faculty of Commerce, Catering and Tourism

Department

Kereskedelem Tanszék

Tudományterület/tudományág

UNSPECIFIED

Szak

Kereskedelem és marketing

Supervisors

Konzulens neve
Konzulens típusa
Assignment, Scientific qualification, Institution
Email
Király Éva
Belső
főiskolai docens; Kereskedelem Tanszék; KVIK

Item Type: Thesis (UNSPECIFIED)
Uncontrolled Keywords: export-import, fuvarozás, koronavírus-járvány (COVID-19), nemzetközi árufuvarozás, szállítmányozás
SWORD Depositor: Archive User
Depositing User: Archive User
Date Deposited: 2022. Jul. 15. 11:25
Last Modified: 2022. Jul. 15. 11:25

Actions (login required)

View Item View Item