Jándi Ferenc (2022) A sörgyártási technológia változásának bemutatása a XIX. századtól napjainkig, a HopTop Brewery Kft. példáján keresztül. Faculty of Commerce, Catering and Tourism.
![]() |
PDF
A sörgyártási technológia változásának bemutatása a XIX. századtól napjainkig, a HopTop Brewery Kft. példáján keresztül.pdf Hozzáférés joga: Available at the computers of the University Download (1MB) |
![]() |
PDF
Melléklet_A sörgyártási technológia változásának bemutatása a XIX. századtól napjainkig, a HopTop Brewery KFT példáján keresztül.pdf Hozzáférés joga: Available at the computers of the University Download (193kB) |
Abstract
Manapság természetesnek tekintjük, hogy péntek este társaságban ale-t, IPÁ-t, stoutot vagy portert iszunk, sőt egyes kézműves sörfőzdék teljes szortimentet felvonultató saját ivójában mindezen sörtípusokat akár egy ültő helyünkben is kipróbálhatjuk. Az elmúlt mintegy 200 év európai és amerikai sörgyártását azonban az adott korszakot jellemző domináns sörkészítési technológia uralta. Dolgozatomban megvizsgálom az említett két évszázad gyártástechnológiai változásait, a változások okait és eredményeit, és eljutunk napjainkig, amikor a különböző korszakokat jellemző, korábban domináns sörgyártási technológiák békésen megférnek egymás mellett, és eddig szinte soha nem látott széles választékot nyújtanak a sörfogyasztók örömére.
Institution
Budapest Business University
Kar
Faculty of Commerce, Catering and Tourism
Department
Vendéglátás Tanszék
Tudományterület/tudományág
UNSPECIFIED
Szak
Supervisors
Item Type: | Thesis (UNSPECIFIED) |
---|---|
Uncontrolled Keywords: | alsóerjesztés, élesztő, felsőerjesztés, komló, maláta, sör |
SWORD Depositor: | Archive User |
Depositing User: | Archive User |
Date Deposited: | 2022. Jul. 15. 11:25 |
Last Modified: | 2022. Jul. 15. 11:25 |
Actions (login required)
![]() |
View Item |