A sörgyártási technológia változásának bemutatása a XIX. századtól napjainkig, a HopTop Brewery Kft. példáján keresztül

Jándi Ferenc (2022) A sörgyártási technológia változásának bemutatása a XIX. századtól napjainkig, a HopTop Brewery Kft. példáján keresztül. Faculty of Commerce, Catering and Tourism.

[thumbnail of A sörgyártási technológia változásának bemutatása a XIX. századtól napjainkig, a HopTop Brewery Kft. példáján keresztül.pdf] PDF
A sörgyártási technológia változásának bemutatása a XIX. századtól napjainkig, a HopTop Brewery Kft. példáján keresztül.pdf
Hozzáférés joga: Available at the computers of the University

Download (1MB)
[thumbnail of Melléklet_A sörgyártási technológia változásának bemutatása a XIX. századtól napjainkig, a HopTop Brewery KFT példáján keresztül.pdf] PDF
Melléklet_A sörgyártási technológia változásának bemutatása a XIX. századtól napjainkig, a HopTop Brewery KFT példáján keresztül.pdf
Hozzáférés joga: Available at the computers of the University

Download (193kB)

Abstract

Manapság természetesnek tekintjük, hogy péntek este társaságban ale-t, IPÁ-t, stoutot vagy portert iszunk, sőt egyes kézműves sörfőzdék teljes szortimentet felvonultató saját ivójában mindezen sörtípusokat akár egy ültő helyünkben is kipróbálhatjuk. Az elmúlt mintegy 200 év európai és amerikai sörgyártását azonban az adott korszakot jellemző domináns sörkészítési technológia uralta. Dolgozatomban megvizsgálom az említett két évszázad gyártástechnológiai változásait, a változások okait és eredményeit, és eljutunk napjainkig, amikor a különböző korszakokat jellemző, korábban domináns sörgyártási technológiák békésen megférnek egymás mellett, és eddig szinte soha nem látott széles választékot nyújtanak a sörfogyasztók örömére.

Institution

Budapest Business University

Kar

Faculty of Commerce, Catering and Tourism

Department

Vendéglátás Tanszék

Tudományterület/tudományág

UNSPECIFIED

Szak

Turizmus-vendéglátás

Supervisors

Konzulens neve
Konzulens típusa
Assignment, Scientific qualification, Institution
Email
Csulak Gergely
Belső
Mesteroktató; Vendéglátás Tanszék; KVIK

Item Type: Thesis (UNSPECIFIED)
Uncontrolled Keywords: alsóerjesztés, élesztő, felsőerjesztés, komló, maláta, sör
SWORD Depositor: Archive User
Depositing User: Archive User
Date Deposited: 2022. Jul. 15. 11:25
Last Modified: 2022. Jul. 15. 11:25

Actions (login required)

View Item View Item