Jándi Ferenc (2022) A sörgyártási technológia változásának bemutatása a XIX. századtól napjainkig, a HopTop Brewery Kft. példáján keresztül. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.
PDF
A sörgyártási technológia változásának bemutatása a XIX. századtól napjainkig, a HopTop Brewery Kft. példáján keresztül.pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg Download (1MB) |
|
PDF
Melléklet_A sörgyártási technológia változásának bemutatása a XIX. századtól napjainkig, a HopTop Brewery KFT példáján keresztül.pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg Download (193kB) |
Absztrakt (kivonat)
Manapság természetesnek tekintjük, hogy péntek este társaságban ale-t, IPÁ-t, stoutot vagy portert iszunk, sőt egyes kézműves sörfőzdék teljes szortimentet felvonultató saját ivójában mindezen sörtípusokat akár egy ültő helyünkben is kipróbálhatjuk. Az elmúlt mintegy 200 év európai és amerikai sörgyártását azonban az adott korszakot jellemző domináns sörkészítési technológia uralta. Dolgozatomban megvizsgálom az említett két évszázad gyártástechnológiai változásait, a változások okait és eredményeit, és eljutunk napjainkig, amikor a különböző korszakokat jellemző, korábban domináns sörgyártási technológiák békésen megférnek egymás mellett, és eddig szinte soha nem látott széles választékot nyújtanak a sörfogyasztók örömére.
Intézmény
Budapesti Gazdasági Egyetem
Kar
Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
Tanszék
Vendéglátás Tanszék
Tudományterület/tudományág
NEM RÉSZLETEZETT
Szak
Mű típusa: | diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT) |
---|---|
Kulcsszavak: | alsóerjesztés, élesztő, felsőerjesztés, komló, maláta, sör |
SWORD Depositor: | Archive User |
Felhasználói azonosító szám (ID): | Archive User |
Rekord készítés dátuma: | 2022. Júl. 15. 11:25 |
Utolsó módosítás: | 2022. Júl. 15. 11:25 |
Actions (login required)
Tétel nézet |