Konyhatechnológiák és a hozzájuk kapcsolódó berendezések bemutatása a Viniczai étteremben.

Kovács András (2022) Konyhatechnológiák és a hozzájuk kapcsolódó berendezések bemutatása a Viniczai étteremben. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar. (Kéziratban)

[thumbnail of Konyhatechnológiák és a hozzájuk kapcsolódó berendezések bemutatása a Viniczai étteremben..pdf] PDF
Konyhatechnológiák és a hozzájuk kapcsolódó berendezések bemutatása a Viniczai étteremben..pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (1MB)

Absztrakt (kivonat)

Ez a dolgozat nagyban segített a szakma elmélyítésében mert így alaposabban utána jártam az adott berendezéseknek és technológiáknak. A szakirodalmi művek tanulmányozása közben nagy rádöbbenés volt a technológiákban alkalmazott hasonlóság két darab kettőszáz év különbséggel íródott könyv között. A kutatási munka, és annak is a mélyinterjú része számomra érdekes feladat volt mert, sok olyan információt megtudtam az étteremről és a családról, amely, munka közben nem jött volna szóba. A továbbiakban érdekes lenne egy a vendégeknek készített kérdőívet készíteni, hogy miképp gondolkodnak a gasztronómiáról és a vendéglátásról átfogóan. Figyelemre méltó eredményeket mutatna, ha megkérdeznénk, hogy egy normál háztartásban milyen gépek és technológiák használatosak mennyire vannak ezekkel tisztában a háziasszonyok. A személyes fejlődésem tekintetében új technológiáknak is az elsajátítója lehettem. Gépek tekintetében a pacojet jelentette a legnagyobb újdonságot és ledöbbentőnek találom, hogy több millió forintba is kerülhet egy ilyen berendezés. Úgy gondolom, hogy egy ilyen kutatómunka csak előre léptetni tudja a pályafutásomat, ha egyszer sikeres vállalkozó leszek. A szakács mesterséget csodálatos hivatásnak tartom mert kevés olyan szakmát tudunk mondani, amelynél az elejétől a végéig egy ember keze alatt formálódik az alapanyag. A vendéglátásban dolgozó emberek számára pedig mindig az első kell legyen a vendég szeretete, és kiszolgálása mert ez adja meg a szépségét a szakmának. Mindemelett fontos a szakma iránti folyamatos és végtelen alázat mert csakis így tudjuk beletenni minden erőnket.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Vendéglátás Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Hidvégi Hedvig
Belső
Mestertanár; Vendéglátás Tanszék; KVIK

Mű típusa: projektmunka
Kulcsszavak: 21. század, melegkonyha, technológia, újítás(ok), à la carte
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2022. Júl. 15. 11:25
Utolsó módosítás: 2022. Júl. 15. 11:25

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet