Kovács András (2022) Konyhatechnológiák és a hozzájuk kapcsolódó berendezések bemutatása a Viniczai étteremben. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar. (Kéziratban)
PDF
Konyhatechnológiák és a hozzájuk kapcsolódó berendezések bemutatása a Viniczai étteremben..pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg Download (1MB) |
Absztrakt (kivonat)
Ez a dolgozat nagyban segített a szakma elmélyítésében mert így alaposabban utána jártam az adott berendezéseknek és technológiáknak. A szakirodalmi művek tanulmányozása közben nagy rádöbbenés volt a technológiákban alkalmazott hasonlóság két darab kettőszáz év különbséggel íródott könyv között. A kutatási munka, és annak is a mélyinterjú része számomra érdekes feladat volt mert, sok olyan információt megtudtam az étteremről és a családról, amely, munka közben nem jött volna szóba. A továbbiakban érdekes lenne egy a vendégeknek készített kérdőívet készíteni, hogy miképp gondolkodnak a gasztronómiáról és a vendéglátásról átfogóan. Figyelemre méltó eredményeket mutatna, ha megkérdeznénk, hogy egy normál háztartásban milyen gépek és technológiák használatosak mennyire vannak ezekkel tisztában a háziasszonyok. A személyes fejlődésem tekintetében új technológiáknak is az elsajátítója lehettem. Gépek tekintetében a pacojet jelentette a legnagyobb újdonságot és ledöbbentőnek találom, hogy több millió forintba is kerülhet egy ilyen berendezés. Úgy gondolom, hogy egy ilyen kutatómunka csak előre léptetni tudja a pályafutásomat, ha egyszer sikeres vállalkozó leszek. A szakács mesterséget csodálatos hivatásnak tartom mert kevés olyan szakmát tudunk mondani, amelynél az elejétől a végéig egy ember keze alatt formálódik az alapanyag. A vendéglátásban dolgozó emberek számára pedig mindig az első kell legyen a vendég szeretete, és kiszolgálása mert ez adja meg a szépségét a szakmának. Mindemelett fontos a szakma iránti folyamatos és végtelen alázat mert csakis így tudjuk beletenni minden erőnket.
Intézmény
Budapesti Gazdasági Egyetem
Kar
Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
Tanszék
Vendéglátás Tanszék
Tudományterület/tudományág
NEM RÉSZLETEZETT
Szak
Mű típusa: | projektmunka |
---|---|
Kulcsszavak: | 21. század, melegkonyha, technológia, újítás(ok), à la carte |
SWORD Depositor: | Archive User |
Felhasználói azonosító szám (ID): | Archive User |
Rekord készítés dátuma: | 2022. Júl. 15. 11:25 |
Utolsó módosítás: | 2022. Júl. 15. 11:25 |
Actions (login required)
Tétel nézet |