A COVID-19 világjárvány hatása a Béres Gyógyszergyár Zrt. ellátási láncára

Dörfler Kíra Mária (2022) A COVID-19 világjárvány hatása a Béres Gyógyszergyár Zrt. ellátási láncára. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of A COVID-19 világjárvány hatása a Béres Gyógyszergyár Zrt. ellátási láncára végleges.pdf] PDF
A COVID-19 világjárvány hatása a Béres Gyógyszergyár Zrt. ellátási láncára végleges.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2027. Május 14..

Download (1MB)
[thumbnail of Titkosítási kérelem.pdf] PDF
Titkosítási kérelem.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (64kB)

Absztrakt (kivonat)

Szakdolgozatom szerkezetét tekintve három fő részre tagolható. Az első fejezetben az ismereteimet szekunder kutatással bővítem. Először is az ellátási lánc meghatározását szakirodalmak segítségével tekintem át, majd ezután a beszerzés, illetve különösképpen a gyógyszeripari beszerzés sajátosságait fogom jellemezni. Dolgozatom második szakaszában a Béres Gyógyszergyár Zrt.-t mutatom be, a vállalat alapításának a történetét, az Ellátási Lánc Igazgatóság szervezeti felépítését, illetve a tevékenységi körét. A harmadik fő egységben pedig ismertetem a primer kutatási eredményeimet, amelyet két külön részre bontok. Az első részében a kvantitatív kutatási formák közül a kérdőíves kutatás alapján elemzem a Béres ellátási láncát, a vállalatközi kapcsolatait vevői és beszállítói oldalról is, valamint az együttműködések gyakorlatának felmérését. A másik részében a koronavírus az ellátási láncba okozott hatásairól és nehézségeiről készítettem félig strukturált interjút az Ellátási Lánc Igazgatóság dolgozóval. Majd ezek után kitérek a vállalatot érintő akadályokról, amelyekkel jelenleg kell megküzdenie.  Dolgozatom célja az, hogy megvizsgáljam a COVID-19 világjárvány hogyan hatott egy elismert gyógyszergyártó cégre, illetve egy teljes körű képet szeretnék kapni az ellátási lánc működéséről a Béres Gyógyszergyár Zrt-t keresztül. Egyéb céljaim között szerepel, hogy részletesebb tájékoztatásokat, valamint adatokat kapjak az általam választott vállalat jelenlegi helyzetéről. Kíváncsi vagyok, hogy a 2022 év milyen új kihívásokat és nehézségeket gördít a cég jövőjében.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Kereskedelem Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Kereskedelem és marketing

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Király Éva
Belső
főiskolai docens; Kereskedelem Tanszék; KVIK

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: anyagbeszerzés, beszerzés, ellátási lánc - ellátó hálózat, gyógyszerkereskedelem, koronavírus-járvány (COVID-19)
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2022. Júl. 15. 11:24
Utolsó módosítás: 2022. Júl. 15. 11:24

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet