A Vezetői Jóllét aspektusai és kihívásai, valamint egy Vezetői Jóllét program bevezetésének háttere a SpenglerFox nemzetközi tanácsadó cégnél és annak lehetséges program elemei

Fűri Brigitta (2022) A Vezetői Jóllét aspektusai és kihívásai, valamint egy Vezetői Jóllét program bevezetésének háttere a SpenglerFox nemzetközi tanácsadó cégnél és annak lehetséges program elemei. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar. (Kéziratban)

[thumbnail of MMH_Szakdolgozat_Fűri Brigitta.pdf] PDF
MMH_Szakdolgozat_Fűri Brigitta.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (861kB)

Absztrakt (kivonat)

Vezetői kiválasztással foglalkozó tanácsadóként napi szinten vezetőkkel dolgozom együtt, akiktől folyamatos csúcsteljesítményt várnak el a cégvezetők, tulajdonosok. Ez a nagyfokú teljesítményigény rendkívüli pszichés terheléssel jár együtt, ami a kiválasztásban dolgozó tanácsadókat is érinti. Napjainkban zajló turbulens, folyamatosan változó és precedens nélküli környezetben, még nagyobb mértékben érezhető a nyomás, a stressz és a bizonytalanság, szervezeti és egyéni szinten egyaránt.  A kiégés, a stressz, a depresszió a mindennapok részévé váltak, miközben tudjuk, hogy negatívan befolyásolják az egészségünket, kreativitásunkat, döntéseinket, termelékenységünket, produktivitásunkat, az életünket, az üzletünket, a minket körülvevő világot. Éppen ezért foglalkoznunk kell ezek megelőzésével vállalati és egyéni szinten is.Dolgozatomban áttekintem a stressz, a kiégés és mentálhigiéné elméleti hátterét, majd bemutatom a SpenglerFoxnál kidolgozott programot. Ez a program nem csak saját munkahelyemen segítheti a dolgozók mentális egészségét, hanem sok más vezetőnek és cégnek támogatást nyújthat.A vállalti jóllét program bevezetésének kettős célja van: egyrészről saját magunk részére szeretnénk egy élhető, valós programot, ami segíthet csökkenteni a munkában megélt stresszt, illetve annak hatásait. Másrészről a szolgáltatási portfóliónk bővítéseként, a vezetőket támogató szolgáltatásként is szeretnék hasznosítani. Jelen programleírásban kifejezetten a vezetőket érintő kihívásokat, és azok megoldási lehetőségeit vizsgálom.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Pedagógia Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Munkahelyi mentálhigiéné

Mű típusa: záródolgozat
Kulcsszavak: depresszió, egészségmegőrzés, jólét, stressz, stresszkezelés
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2022. Júl. 15. 11:24
Utolsó módosítás: 2022. Júl. 15. 11:24

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet