Ibis Budapest Citysouth rezervációs osztályának bemutatása

Dallos Krisztina (2022) Ibis Budapest Citysouth rezervációs osztályának bemutatása. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar. (Kéziratban)

[thumbnail of Ibis Budapest Citysouth rezervációs osztályának bemutatása.pdf] PDF
Ibis Budapest Citysouth rezervációs osztályának bemutatása.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2027. Május 09..

Download (1MB)
[thumbnail of Titkosítási kérelem.pdf] PDF
Titkosítási kérelem.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (257kB)
[thumbnail of Eredetiségi nyilatkozat.pdf] PDF
Eredetiségi nyilatkozat.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2027. Május 09..

Download (290kB)

Absztrakt (kivonat)

A szállodában rezervációs gyakornokként dolgoztam 2022. február 1-jétől május 13-ig, heti 5 napban, napi 8 órában. A munkafolyamataim során, telefonon, e-mailen, illetve személyesen is adtam tájékoztatást az érdeklődő ügyfeleknek, ezzel rálátást kaptam a szálloda több területére is. A mindennapi munkám során mind egyéni, mind csoportos foglalásokat rögzítettem és szükség esetén módosítottam több rendszeren keresztül, például az Operán, illetve a ResaWeben. Emellett feladatom volt figyelemmel kísérni a foglaltság alakulását, a telt házas napokat a recepció felé haladéktalanul jelezni. A recepcióval mindig szoros kontaktban álltam, hiszen a rezerváció és a recepció együtt felel a szállodai szobák eladásáért. Feladataim során ellenőriztem és a recepció részére előkészítettem az adott napon érkező vendégek anyagát, pro-formákat készítettem az egyéni vendégek részére, illetve a könyvelőt tájékoztattam a kiküldött előleg számlákról. Dolgozatomban szó lesz magáról az értékesítésről, a foglalás, illetve az együttműködések fajtairól. Feltérképezem, hogy milyen csatornákon keresztül érkeznek a foglalások a szállodába. Szót ejtek a vendégszegmentációról, illetve magáról a rezerváció lényegéről, az ár képzésről. A szálloda igazgatójától 5 évre visszamenőleg hasznos anyagokat, adatokat kaptam az Ibis Budapest Citysouthról, az utolsó fejezetben ezt fogom kifejteni. Bemutatom, hogy hogyan alakultak az eladott szobáknak a száma az utóbbi öt évben. Feltérképezem, hogy a tavalyi évben melyik volt a 10 legnépszerűbb vendég nemzetiség a szállodában. Egy KSH adatnak köszönhetően összehasonlítom, hogy hogyan alakult az általános foglaltság a magyarországi 3 csillagos szállodákban, illetve az Ibis Budapest Citysouthban. A dolgozat végén Swot analízist készítve felmérem a szálloda erősségeit, illetve gyengeségeit és javaslatokat teszek a hibák javítására.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Turizmus Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Bártfai Endre
Belső
óraadó tanár; Turizmus Tanszék; KVIK

Mű típusa: projektmunka
Kulcsszavak: Accor Hotels, értékesítés, online értékesítés, szállodák, szerződések
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2022. Júl. 15. 11:24
Utolsó módosítás: 2022. Júl. 15. 11:24

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet