Jagrik Péter (2022) Tokaji borkülönlegességek ajánlása a vendéglátásban. Faculty of Commerce, Catering and Tourism.
![]() |
PDF
szakdolgozat_Jagrik_Peter.pdf Hozzáférés joga: Available at the computers of the University Download (12MB) |
Abstract
A jó evés ivás vágya valamennyi közt a legtartósabb vágyunk. Egy tájról, annak kultúrájáról, lakóiról legkönnyebben a terített asztalnál kaphatunk hiteles képet, egy pohár jó bor mellett. A magyar borok rangja, illat- és ízvilága, kulturális háttere, történelmi borvidékeink gazdag hagyományával együtt nemzeti kultúránk fontos része. Boraink minőségének, hírnevének, terroir jellegének megőrzése, védelme és továbbfejlesztése, a borfogyasztási kultúra és a bor- és gasztronómia emelése nemes feladat. A bor a gasztronómián keresztül a nemzeti kulturális értékek és a nemzeti azonosság kifejezésére is a leghatékonyabb kommunikációs eszköz.
Institution
Budapest Business University
Kar
Faculty of Commerce, Catering and Tourism
Department
Vendéglátás Tanszék
Tudományterület/tudományág
UNSPECIFIED
Szak
Supervisors
Item Type: | Thesis (UNSPECIFIED) |
---|---|
Uncontrolled Keywords: | bor, étel, gasztronómia, Tokaj, vendéglátás |
SWORD Depositor: | Archive User |
Depositing User: | Archive User |
Date Deposited: | 2022. Jul. 15. 11:23 |
Last Modified: | 2022. Jul. 15. 11:23 |
Actions (login required)
![]() |
View Item |