Tokaji borkülönlegességek ajánlása a vendéglátásban

Jagrik Péter (2022) Tokaji borkülönlegességek ajánlása a vendéglátásban. Faculty of Commerce, Catering and Tourism.

[thumbnail of szakdolgozat_Jagrik_Peter.pdf] PDF
szakdolgozat_Jagrik_Peter.pdf
Hozzáférés joga: Available at the computers of the University

Download (12MB)

Abstract

A jó evés ivás vágya valamennyi közt a legtartósabb vágyunk. Egy tájról, annak kultúrájáról, lakóiról legkönnyebben a terített asztalnál kaphatunk hiteles képet, egy pohár jó bor mellett. A magyar borok rangja, illat- és ízvilága, kulturális háttere, történelmi borvidékeink gazdag hagyományával együtt nemzeti kultúránk fontos része. Boraink minőségének, hírnevének, terroir jellegének megőrzése, védelme és továbbfejlesztése, a borfogyasztási kultúra és a bor- és gasztronómia emelése nemes feladat. A bor a gasztronómián keresztül a nemzeti kulturális értékek és a nemzeti azonosság kifejezésére is a leghatékonyabb kommunikációs eszköz.

Institution

Budapest Business University

Kar

Faculty of Commerce, Catering and Tourism

Department

Vendéglátás Tanszék

Tudományterület/tudományág

UNSPECIFIED

Szak

Turizmus-vendéglátás

Supervisors

Konzulens neve
Konzulens típusa
Assignment, Scientific qualification, Institution
Email
Nagy Mihály
Belső
Mesteroktató; Vendéglátás Tanszék; KVIK

Item Type: Thesis (UNSPECIFIED)
Uncontrolled Keywords: bor, étel, gasztronómia, Tokaj, vendéglátás
SWORD Depositor: Archive User
Depositing User: Archive User
Date Deposited: 2022. Jul. 15. 11:23
Last Modified: 2022. Jul. 15. 11:23

Actions (login required)

View Item View Item