Jagrik Péter (2022) Tokaji borkülönlegességek ajánlása a vendéglátásban. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.
PDF
szakdolgozat_Jagrik_Peter.pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg Download (12MB) |
Absztrakt (kivonat)
A jó evés ivás vágya valamennyi közt a legtartósabb vágyunk. Egy tájról, annak kultúrájáról, lakóiról legkönnyebben a terített asztalnál kaphatunk hiteles képet, egy pohár jó bor mellett. A magyar borok rangja, illat- és ízvilága, kulturális háttere, történelmi borvidékeink gazdag hagyományával együtt nemzeti kultúránk fontos része. Boraink minőségének, hírnevének, terroir jellegének megőrzése, védelme és továbbfejlesztése, a borfogyasztási kultúra és a bor- és gasztronómia emelése nemes feladat. A bor a gasztronómián keresztül a nemzeti kulturális értékek és a nemzeti azonosság kifejezésére is a leghatékonyabb kommunikációs eszköz.
Intézmény
Budapesti Gazdasági Egyetem
Kar
Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
Tanszék
Vendéglátás Tanszék
Tudományterület/tudományág
NEM RÉSZLETEZETT
Szak
Mű típusa: | diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT) |
---|---|
Kulcsszavak: | bor, étel, gasztronómia, Tokaj, vendéglátás |
SWORD Depositor: | Archive User |
Felhasználói azonosító szám (ID): | Archive User |
Rekord készítés dátuma: | 2022. Júl. 15. 11:23 |
Utolsó módosítás: | 2022. Júl. 15. 11:23 |
Actions (login required)
Tétel nézet |