Nonverbális kommunikációs formák az üzleti életben

Polák Martin (2022) Nonverbális kommunikációs formák az üzleti életben. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar. (Kéziratban)

[thumbnail of Polák-Martin-projektmunka.pdf] PDF
Polák-Martin-projektmunka.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (609kB)

Absztrakt (kivonat)

A nonverbális kommunikáció témaköre és megközelítése érdekes és sokrétű, de számomra üzleti alkalmazottként különösen fontos, hiszen mindennapi munkám során ismernem és alkalmaznom kell. Tanulmányaim elméleti részét követően jelenleg szakmai gyakorlatomat töltöm a Pascal Team Mérnöki Kft-nél. Nagyon örültem ennek a lehetőségnek, mert ezáltal a kereskedelmi szektorban tudtam elhelyezkedni, ezen belül is marketing és értékesítési területen. Gyakorlatom során, valamint az üzleti tárgyalásokon keresztül, amelyeken részt vehettem, közelebbről is megismerhettem a cég működést, az emberekkel való bánásmódot. Úgy érzem ez a gyakorlati hely hozzásegít a tapasztalatszerzéshez, valamint a kommunikációs képességeim fejlesztéséhez. A dolgozat szakmai áttekintés részében a projektmunka sikeres elvégzéséhez szükséges elméleti hátteret mutatom be, a tanórákon, illetve külső forrásól gyűjtött tudásom alapján. Az így szerzett információk ugyanis elengedhetetlen alapjául szolgáltak a gyakorlati helyen szerzett tapasztalatnak és többlet tudásnak. Ezt követően projektmunkám során szeretném bemutatni a szakmai gyakorlati helyemet, a Pascal Team Mérnöki Kft. céget, a területet, ahol tevékenykedem, valamint a tényleges munkavégzésemet és a közben szerzett nonverbális kommunikációs tapasztalatokat. Nonverbális kommunikációs helyzeteket nem csak a tárgyalások, hanem a kollégáimmal való munkavégzés során is megtapasztaltam. Ezek során fontos a hatékony és megfelelő kommunikáció, amelyhez a helyesen felismert és alkalmazott nonverbális kommunikációnak is szükséges párosulnia. Tárgyalás során fontos, hogy a kommunikáció elérje az előre kitűzött célját. Az irodalmi részben ismertetem a nonverbális kommunikáció csatornáit, fajtáit, valamint a különböző kultúrák sajátosságait. Ezen kívül bemutatom a viselkedési kultúránkat, valamint az etikettet. Ezt követően a nonverbális kommunikáció elméleti hátterét összekötöm a gyakorlati helyemen szerzett tapasztalataimmal Számba veszem a tárgyalópartnerekkel való nonverbális kommunikációs tapasztalataimat, majd az ezzel kapcsolatos teendőimet és feladataimat. Projektmunkám célja, a nonverbális kommunikáció fontosságának bemutatása az üzleti életben.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Kereskedelem Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

kereskedelem és marketing

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Dr. Merliot-Almássy Eszter
Belső
főiskolai docens; Kereskedelem Tanszék; KVIK

Mű típusa: projektmunka
Kulcsszavak: emberi kommunikáció, kommunikációs csatornák, nem verbális kommunikáció, üzleti kommunikáció, viselkedéskutatás
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2022. Júl. 15. 11:23
Utolsó módosítás: 2022. Júl. 15. 11:23

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet