A Wolt brandjének hatása az éttermekre és fogyasztókra a magyar piacon

Varga Kristóf (2022) A Wolt brandjének hatása az éttermekre és fogyasztókra a magyar piacon. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of Szakdolgozat_ Varga Kristóf.pdf] PDF
Szakdolgozat_ Varga Kristóf.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2027. Május 05..

Download (1MB)
[thumbnail of Titkosítási kérelem.pdf] PDF
Titkosítási kérelem.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (642kB)

Absztrakt (kivonat)

A márkák, brandek felépülése a nagyvállalatok esetében egy precízen megválasztott és összetett stratégia. Ez a 21. századba lépve egyre nagyobb hangsúlyt kap, nem példa nélküli, hogy a márkaimázsnak nagyobb szerepe van a vásárlók vagy felhasználók döntésében, mint a termék vagy szolgáltatás minőségének. Jelen dolgozat ismerteti a brandek felépülésének főbb tényezőit a Wolt házhozszállító vállalat magyarországi munkáján keresztül bemutatva. Szó esik a főbb arculati elemekről, ezeknek hatásairól a felhasználókra, partnerekre. Kiemelt szerepet kap a dolgozatban a brand építésének környezetvédelmi aspektusa, illetve a CSR (Corporate Social Responsibility, tehát Vállalati Felelősségvállalás) tevékenységek, ezek hatása. A Wolt esetében különleges brandépítő tényezőként van jelen az ügyfélszolgálat egyedi hangneme, eljárásmódja, ezért a dolgozat ezzel is foglalkozik. Jelen dolgozat kitér a Wolt 2020-ban kezdődő növekedési fázisára Magyarországon. Emellett összehasonlításra kerülnek a Wolt által képviselt értékek, illetve az, hogy miként értelmezik ezeket a vásárlók.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Vendéglátás Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Dr. Fekete-Frojimovics Zsófia
Belső
egyetemi docens; Vendéglátás Tanszék; KVIK

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: branding, fenntarthatóság, márkaépítés, szénkibocsátás, Wolt
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2022. Júl. 15. 11:23
Utolsó módosítás: 2022. Júl. 15. 11:23

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet