Bogatin Attila Bálint (2022) Söripari innováció a kézműves sörfőzdék és a sörgyárak aspektusából. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.
PDF
Bogatin Bálint szakdolgozat kész.pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg Download (1MB) |
Absztrakt (kivonat)
Szakdolgozatom témája a söripari innováció a kisipari sörfőzdék és a sörgyárak aspektusából. A szakdolgozat összehasonlítja, hogy milyen innovációkat adtak a sörgyárak és milyen újdonságokat nyújtottak a kézműves sörfőzdék. Vizsgálja a gyártott sörök, sörtípusok közti különbséget, és a gyártás módját. Dolgozatom rávilágít, hogy a két fajta sörkészítés, milyen eljárással főzi a söreit, mekkora és milyen irányú a kutatás fejlesztési részlegük. Ezen felül bemutatja a sörfogyasztási szokásokat, összeveti a különbségeket nemben, korban és területileg, Magyarországon belül. A dolgozat kitekintést nyújt a külföldi sörfogyasztási szokásokra is. Munkám többek között alátámasztja azt a feltevést is, miszerint a kézműves sörfőzdék nélkül, még mindig csak a klasszikus világos, búza és barna söröket gyártanák a sörgyárak. Választ ad a szakdolgozat arra a kérdésre is, hogy miért óvatosak a sörgyárak az újítások terén és hogy a kézműves sörfőzdéknek miben rejlik az erejük és az egyre növekvő népszerűségük.
Intézmény
Budapesti Gazdasági Egyetem
Kar
Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
Tanszék
Vendéglátás Tanszék
Tudományterület/tudományág
NEM RÉSZLETEZETT
Szak
Mű típusa: | diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT) |
---|---|
Kulcsszavak: | fejlődés, innováció, kézműves, sör, söripar |
SWORD Depositor: | Archive User |
Felhasználói azonosító szám (ID): | Archive User |
Rekord készítés dátuma: | 2022. Júl. 15. 11:23 |
Utolsó módosítás: | 2022. Júl. 15. 11:23 |
Actions (login required)
Tétel nézet |