Söripari innováció a kézműves sörfőzdék és a sörgyárak aspektusából

Bogatin Attila Bálint (2022) Söripari innováció a kézműves sörfőzdék és a sörgyárak aspektusából. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of Bogatin Bálint szakdolgozat kész.pdf] PDF
Bogatin Bálint szakdolgozat kész.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (1MB)

Absztrakt (kivonat)

Szakdolgozatom témája a söripari innováció a kisipari sörfőzdék és a sörgyárak aspektusából. A szakdolgozat összehasonlítja, hogy milyen innovációkat adtak a sörgyárak és milyen újdonságokat nyújtottak a kézműves sörfőzdék. Vizsgálja a gyártott sörök, sörtípusok közti különbséget, és a gyártás módját. Dolgozatom rávilágít, hogy a két fajta sörkészítés, milyen eljárással főzi a söreit, mekkora és milyen irányú a kutatás fejlesztési részlegük. Ezen felül bemutatja a sörfogyasztási szokásokat, összeveti a különbségeket nemben, korban és területileg, Magyarországon belül. A dolgozat kitekintést nyújt a külföldi sörfogyasztási szokásokra is. Munkám többek között alátámasztja azt a feltevést is, miszerint a kézműves sörfőzdék nélkül, még mindig csak a klasszikus világos, búza és barna söröket gyártanák a sörgyárak. Választ ad a szakdolgozat arra a kérdésre is, hogy miért óvatosak a sörgyárak az újítások terén és hogy a kézműves sörfőzdéknek miben rejlik az erejük és az egyre növekvő népszerűségük.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Vendéglátás Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: fejlődés, innováció, kézműves, sör, söripar
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2022. Júl. 15. 11:23
Utolsó módosítás: 2022. Júl. 15. 11:23

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet