A vendéglátás fő folyamatai a Benczúr Hotelben

Dobrozemszky Gábor (2022) A vendéglátás fő folyamatai a Benczúr Hotelben. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar. (Kéziratban)

[thumbnail of DobrozemszkyGaborProjektmunka2022.pdf] PDF
DobrozemszkyGaborProjektmunka2022.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (807kB)

Absztrakt (kivonat)

A szakmai gyakorlati helyemen rádöbbentem, hogy milyen fontos is valójában a kommunikáció és az emberek közötti bizalmi kapcsolat kiépítése (vendégekkel, kollégákkal, beszállítóval, partnerekkel stb). Ugyanis a szálloda minden részlege (sales, house keeping, front office stb.) találkozik, vagy valamilyen formában foglalkozik a vendégekkel. Megállapításom az, hogy ha megvan az a bizonyos „bizalmi” kapcsolat és a kommunikáció áramlásra is megfelelő hangsúlyt fektetnek, akkor a konfliktusok nagy része elkerülhető, valamint energiát és időt nyerhetünk vele. Mindez nem csak a munkavállalók, hanem a vendégek helyzetét is megkönnyíti. Természetesen a hibázás, mint olyan minden munkahelyen előfordul, sőt szükséges velejárója a munkafolyamatoknak, hiszen ezek minden esetben előrébb visznek bennünket, tanulhatunk belőlük, következtetéseket vonhatunk le. A Benczúr Hotelben 6 évig voltam pincér tanuló, így az akkori tapasztalataimat szakmailag és emberileg is tudtam hasznosítani. Immár több területen is megfordultam a szálloda részlegein belül és most már logikai egészként látom a fő folyamatok megvalósulását. Az elmúlt időszakban számos álláshirdetést láttam, ugyanis nagyon kevés a megfelelő szakképzettséggel rendelkező munkaerő, mindezt a Benczúr Hotelben is megtapasztaltam (helytelen tányérfogás, rossz borfelszolgálás stb.). Több alkalommal felfedeztem, hogy néhányan nem rendelkeznek a 30 „megkövetelendő” szakmai tudással, ezáltal néhány kellemetlen szituáció is adódott, amiknek megoldásában a leghatékonyabb módon igyekeztem részt venni.  Összességében örülök, hogy a benczúr Hotelt választottam, sokat tanultam és tapasztaltam, amiket igyekszem értékesíteni a jövőben.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Vendéglátás Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Balog-Siposné Szöcze Anikó
Belső
Mestertanár; Vendéglátás Tanszék; KVIK

Mű típusa: projektmunka
Kulcsszavak: Benczúr Hotel, fő folyamatok, szálloda, vendéglátás, vendéglátóipar
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2022. Júl. 15. 11:22
Utolsó módosítás: 2022. Júl. 15. 11:22

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet