A fedélzeti ellátás és étkeztetés trendjei a polgári légiközlekedésben

Dévényi János (2022) A fedélzeti ellátás és étkeztetés trendjei a polgári légiközlekedésben. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of Dévényi_János_szakdolgozat.pdf] PDF
Dévényi_János_szakdolgozat.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (1MB)

Absztrakt (kivonat)

A dolgozat a polgári légiközlekedés gasztronómiájának témáját járja körül. Azon belül is a trendek alakulását vizsgálja, valamint azt, hogy ezekre a trendekre hogyan reagáltak a szolgáltatók és a fogyasztók. A dolgozatom célja, hogy bebizonyítsam, hogy a trendek folyamatosan változnak és ezekre a légitársaságok és a catering cégek készek időben reagálni. A kutatásomhoz primer, illetve szekunder kutatást alkalmaztam. A primer kutatás online kérdőív formájában valósult meg. Kutatásom célcsoportját azok az eltérő nemű, korú, iskolázottságú és lakhellyel rendelkező személyek alkották, akik utaztak már repülőgépen. Az űrlapot különböző közösségi médiafelületeken tettem elérhetővé. A kutatás eredménye nem reprezentatív. Szekunder kutatásomat egy átfogó szakirodalmi elemzés alkotja. Ennek legtöbb forrása idegennyelvű. A szakirodalmi áttekintés magába foglal egy történelmi áttekintést, többek között különböző, speciális étrendeket mutat be, valamit bepillantást nyújt a szakma Covid-19 pandémiára való reagálására. The dissertation deals with the topic of gastronomy in civil aviation. It also examines the evolution of trends and how service providers and consumers have responded to these trends. The aim of my dissertation is to demonstrate that trends are constantly changing and that airlines and catering companies are ready to respond to them in a timely manner. I used primary and secondary research for my research. The primary research was in the form of an online questionnaire. The target group of my research was people of different genders, ages, education, and residences who had already traveled by plane. I made the form available on various social media platforms. The results of the research are not representative. My secondary research consists of comprehensive literature analysis. Most of this literature was originally written in a foreign language. The literature review includes a historical overview, including a variety of special diets, and some insights into the profession’s response to the Covid-19 pandemic.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Vendéglátás Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Debreceni János
Belső
egyetemi tanársegéd; Vendéglátás Tanszék; KVIK

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: catering, gasztronómia, légiközlekedés, menük, polgári légiközlekedés, repülés, trendek
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2022. Júl. 15. 11:22
Utolsó módosítás: 2022. Júl. 15. 11:22

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet