Lakatos Katinka (2022) A kávézási szokások, valamint a Covid19 okozta változások az otthoni kávézás és a kávézók tekintetében. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.
PDF
Lakatos_Katinka_szakdolgozat .pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg Download (1MB) |
Absztrakt (kivonat)
A kutatásom címéből adódóan a célom megtalálni arra a választ, hogy melyek az alapvető kávézási szokások. A világon a második legnépszerűbb ital a kávé, ezáltal nagyon sokan fogyasztják és szeretik, ennek következtében a szokások is rendkívül eltérőek. A bevezetőben általánosságban a kávék botanikájáról, a kávézásról Magyarországon, valamint az általános kávéfogyasztási szokásokról van szó. A kutatásom továbbá feltérképezi, hogy az elmúlt egy évben a Covid19 járvány berobbanása óta milyen változásokon ment keresztül egy kávézónak a forgalma, hogy milyen termékek jöttek be a képbe, vagy hogy mik vonultak háttérbe. Ezen felül az elviteles rendszer kreatív kivitelezési technikáira fogok példákat keresni. Szeretném ezeket a kérdéseket több oldalról is megválaszolni, ezért egy franchise kávézó és egy kisebb kávézó szemszögéből mutatom be a járvány okozta problémákat. A válaszokat 2 egyéni interjú segítségével kaptam meg Laczkó Tímea a Monsoon Caffee&More üzletvezetője és Hernyák Gábor a Cafe Frei Head of Education manager-e megkérdezésével. Az otthoni kávézási szokásoknak a változását, az emberek hajlandóságát a minőség felé is kutatom a koronavírus járvány kialakulásával. Ehhez online kérdőívet készítettem és 202 fő töltötte ki közel 3 hét alatt. Az eredményeim röviden a következők. Csökkent a Covid19 kirobbanásával a betérő vendégek száma, de számos kávézók által bevezetett intézkedések, új szolgáltatások miatt szerencsére mára már visszaállt a vírus előtti helyzetre. Az otthonokban pedig megmaradt a kávézás élménye, de magasabb szintre emelve a minőséget tekintve.
Intézmény
Budapesti Gazdasági Egyetem
Kar
Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
Tanszék
Vendéglátás Tanszék
Tudományterület/tudományág
NEM RÉSZLETEZETT
Szak
Mű típusa: | diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT) |
---|---|
Kulcsszavak: | fogyasztói szokások, kávé, kávézás, kávézó, koronavírus-járvány (COVID-19), otthon |
SWORD Depositor: | Archive User |
Felhasználói azonosító szám (ID): | Archive User |
Rekord készítés dátuma: | 2022. Júl. 15. 11:22 |
Utolsó módosítás: | 2022. Júl. 15. 11:22 |
Actions (login required)
Tétel nézet |