Az ételallergia és -intolerancia kezelése a vendéglátásban - a vendégek tapasztalatai alapján

Beck Édua (2022) Az ételallergia és -intolerancia kezelése a vendéglátásban - a vendégek tapasztalatai alapján. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of Beck_Édua_szakdolgozat.pdf] PDF
Beck_Édua_szakdolgozat.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (970kB)

Absztrakt (kivonat)

Szakdolgozatomban az ételallergia és ételintolerancia vendéglátásra kivetett hatását, az ezekkel kapcsolatos allergének listáját és az ezekre vonatkozó jogszabályokat, illetve az étel vagy italkészítés során felhasználható allergénmentes alapanyagok széles palettáját fogom prezentálni. A téma feltárásával az a célom, hogy ismertessem a jelenlegi helyzet kezelését a vendéglátásban, ugyanis manapság még mindig előfordul, hogy a vendéglátóhelyen sincsenek tisztában ezeknek a betegségeknek a pontos fogalmával, illetve a közöttük levő különbségekkel sem és főként emiatt, igencsak korlátozottak a lehetőségeik például az alapanyag felhasználások terén is.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Vendéglátás Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Dr. Lugasi Andrea
Belső
főiskolai tanár; Vendéglátás Tanszék; KVIK

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: ételallergia, ételintolerancia, fogyasztók, tapasztalatok, vendégek, vendéglátás
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2022. Júl. 15. 11:22
Utolsó módosítás: 2022. Júl. 15. 11:22

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet