Az „extrém” sörök helyzete a hazai kisüzemi piacon egy budapesti pub példáján keresztül

Giczi Laura (2022) Az „extrém” sörök helyzete a hazai kisüzemi piacon egy budapesti pub példáján keresztül. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar. (Kéziratban)

[thumbnail of Giczi Laura HFL10E Projektmunka BGE KVIK.pdf] PDF
Giczi Laura HFL10E Projektmunka BGE KVIK.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (1MB)

Absztrakt (kivonat)

Az extrém sörök helyzetének vizsgálata a hazai kisüzemi piacon és egy budapesti pub fejlődése ezeknek a söröknek hála. Munkámat a sörforradalom elemzésével kezdtem, ahol elengedhetetlen volt az amerikai sörforradalomról is beszélni. Ezzel indult igazából az egész kraft „megújulás” itt Magyarországon, melynek főbb szereplőiről is szó fog esni. A forradalmon hatásaival együtt a Covid 19 hatása is reflektorfénybe kerül, a 2020-as évektől kezdve. Nem mehetek el amellett sem szó nélkül, hogy milyen megkülönböztetéssel jár nőként ebbe a világba belépni. Manapság már kezd elfogadottá válni a nők sörfogyasztása is, de még mindig sokak a sztereotípiák által formálnak véleményt. A nők jelentős szerepet játszottak a sör készítésében pár száz évvel ezelőtt, de mind erről sajnos sokan nem tudnak. Ezt és az ezekkel kapcsolatos témákat is vizsgálom írásomban. Szeretném bemutatni, mire is használják a gyártók és a forgalmazók az extrém termékeket és azokat milyen reakcióval fogadja a nagyközönség. Ebben a One Beer-nek és Nyíri Szilárdnak hatalmas jelentősége van, mivel ők tekinthetőek Magyarországon az extrém sörök egyik legjelentősebb forgalmazójának.  Gyakorlatom alatt lehetőségem volt a HopTop Brewery-nél is dolgozni, ahonnan olyan tapasztalatokkal távoztam, melyeket felhasználtam projektmunkám készítése során. A gerilla sörfőzők is hatalmas szerepet játszanak az extrém sörök fejlődésében, és a One Beer az extrém sörfőző verseny által lehetőséget biztosít a „kiugrásra” ezeknek a sörfőzőknek. Napjainkban a piacon rengeteg desszert alapú sör van jelen, ezekről gyűjtöttem információkat és a Pub-ban töltött idő alatt összegyűjtött tapasztalatokat is alapul vettem.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Vendéglátás Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás

Mű típusa: projektmunka
Kulcsszavak: Budapest, Magyarország, sör, söripar, sörtermelés
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2022. Júl. 15. 11:22
Utolsó módosítás: 2022. Júl. 15. 11:22

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet