A Tokaji borvidék bemutatása a Kardos borászaton és borain keresztül

Tóth Áron (2022) A Tokaji borvidék bemutatása a Kardos borászaton és borain keresztül. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of A Tokaji borvidék bemutatása a Kardos borászaton és borain keresztül.pdf] PDF
A Tokaji borvidék bemutatása a Kardos borászaton és borain keresztül.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (1MB)

Absztrakt (kivonat)

Szakdolgozatom témája a tokaji borvidék bemutatása a Kardos borászaton és borain keresztül – tradíció és új generáció találkozása és annak hatása a helyi gasztronómiára. A generációváltás témáját szeretném konkrét példán keresztül bemutatni a borászati ágazatban.Célom, hogy bemutassam, hogyan alkalmazkodik a mai borivás kultúrájához és a megváltozott borfogyasztási szokásokhoz egy nagy múltú, tradicionális borvidék családi borászata. Szeretném továbbá feltárni a borvidékben rejlő új lehetőségeket, és bemutatni azokat a különleges borfajtákat, melyek a hagyományok tiszteletben tartása mellett új és izgalmas ízekkel jelennek meg a borpiacon.Szeretnék átfogó képet nyújtani a történelmi változásokról és a helyi borturizmusban rejlő potenciálról. Az általam választott Kardos borászat azt bizonyítja, hogy a hagyományok tisztelete és az újfajta szemlélet párosítása olyan produktumot szül, mely a generációs különbségek felett áthidalva, sikeres vállalkozássá fejlődik.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Vendéglátás Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: bor, borkultúra, gasztronómia, generációváltás, minőség, Tokaj
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2022. Júl. 15. 11:22
Utolsó módosítás: 2022. Júl. 15. 11:22

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet