Tóth Áron (2022) A Tokaji borvidék bemutatása a Kardos borászaton és borain keresztül. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.
PDF
A Tokaji borvidék bemutatása a Kardos borászaton és borain keresztül.pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg Download (1MB) |
Absztrakt (kivonat)
Szakdolgozatom témája a tokaji borvidék bemutatása a Kardos borászaton és borain keresztül – tradíció és új generáció találkozása és annak hatása a helyi gasztronómiára. A generációváltás témáját szeretném konkrét példán keresztül bemutatni a borászati ágazatban.Célom, hogy bemutassam, hogyan alkalmazkodik a mai borivás kultúrájához és a megváltozott borfogyasztási szokásokhoz egy nagy múltú, tradicionális borvidék családi borászata. Szeretném továbbá feltárni a borvidékben rejlő új lehetőségeket, és bemutatni azokat a különleges borfajtákat, melyek a hagyományok tiszteletben tartása mellett új és izgalmas ízekkel jelennek meg a borpiacon.Szeretnék átfogó képet nyújtani a történelmi változásokról és a helyi borturizmusban rejlő potenciálról. Az általam választott Kardos borászat azt bizonyítja, hogy a hagyományok tisztelete és az újfajta szemlélet párosítása olyan produktumot szül, mely a generációs különbségek felett áthidalva, sikeres vállalkozássá fejlődik.
Intézmény
Budapesti Gazdasági Egyetem
Kar
Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
Tanszék
Vendéglátás Tanszék
Tudományterület/tudományág
NEM RÉSZLETEZETT
Szak
Mű típusa: | diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT) |
---|---|
Kulcsszavak: | bor, borkultúra, gasztronómia, generációváltás, minőség, Tokaj |
SWORD Depositor: | Archive User |
Felhasználói azonosító szám (ID): | Archive User |
Rekord készítés dátuma: | 2022. Júl. 15. 11:22 |
Utolsó módosítás: | 2022. Júl. 15. 11:22 |
Actions (login required)
Tétel nézet |