A Mongol szállodaipar fejlődése 2000-től napjainkig

Lkhagvasuren Ochirkhuyag (2022) A Mongol szállodaipar fejlődése 2000-től napjainkig. Faculty of Commerce, Catering and Tourism.

[thumbnail of Ochirkhuyag Lkhagvasuren szakdolgozat 2022.pdf] PDF
Ochirkhuyag Lkhagvasuren szakdolgozat 2022.pdf
Hozzáférés joga: Available at the computers of the University

Download (2MB)

Abstract

Szakdolgozatomban bemutattam a mongol szálláshelyszolgálatás fejlődését, jellemző korszakait, azok jellegzetességeit. Kiemelten vizsgáltam a 2000 óta tartó időszakot, melynek legjelentősebb eseménye a nemzetközi szállodavállalatok megjelenése volt a mongol szállodai piacon. Bemutatásra kerültek a Mongóliában található szálláshelytípusok, így a városi szálloda, a gyógy- és wellness szálloda, az üdülő szálló, a motel és egyéb szálloda, valamint szálláshely típusok. Az olvasók megismerkedhettek a legjelentősebb mongol szállodákkal, többek között a 2009- ben megnyitott Kempinski Hotel Khan Palace szállodával, mely az első nemzetközi lánchoz tartozó 5 csillagos szálloda, ehhez csatlakozott 2011-ben a Ramada 5 csillagos szállodája. 2013- ban jelent meg a mongol szállodai piacon a Best Western által létrehozott, szintén 5 csillagos szálloda, a Hotel Tuushin. A beruházók megcélozták a középkategóriát kereső vendégeket is, 2017-ben Accor nyitotta meg a 3 csillagos IBIS-t, ugyanebben az évben került átadásra a Toyoko Inn 3 csillagos szálloda is. 2018-ban nyitotta meg az Accor vállalat Novotel szállodáját, ami ebben a sorban a legutolsó nemzetközi szálloda Mongóliában.

Institution

Budapest Business University

Kar

Faculty of Commerce, Catering and Tourism

Department

Turizmus Tanszék

Tudományterület/tudományág

UNSPECIFIED

Szak

Turizmus-vendéglátás

Supervisors

Konzulens neve
Konzulens típusa
Assignment, Scientific qualification, Institution
Email
Bártfai Endre
Belső
óraadó tanár; Turizmus Tanszék; KVIK

Item Type: Thesis (UNSPECIFIED)
Uncontrolled Keywords: fejlődés, fejlődési lehetőségek, szálláshely-szolgáltatás, szálláshelyek, szállodaipar, szállodák
SWORD Depositor: Archive User
Depositing User: Archive User
Date Deposited: 2022. Jul. 15. 11:21
Last Modified: 2022. Jul. 15. 11:21

Actions (login required)

View Item View Item