A vendéglátás lehetséges fejlődési irányainak azonosítása a koronavírust követően, a Laurel Étterem esetén keresztül

Kiss Zoltán (2022) A vendéglátás lehetséges fejlődési irányainak azonosítása a koronavírust követően, a Laurel Étterem esetén keresztül. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar. (Kéziratban)

[thumbnail of FOSZK_Kiss_Zoltán_Projektmunka.pdf] PDF
FOSZK_Kiss_Zoltán_Projektmunka.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (2MB)

Absztrakt (kivonat)

A vendéglátásnak a pandémia alatt új, eddig mindenki számára ismeretlen kihívásokkal kellett szembenéznie. Az utazások korlátozása egyaránt belföldön és külföldön is nehézségeket okozott, minden embernek és vállalkozásnak. Ezeket az intézkedéseket, különösképpen a turizmus-vendéglátás szakmában dolgozó munkavállalók és az ebből az ágazatból megélő cégek érezték meg. Az árak konstans és végeláthatatlan emelkedése az egyik következménye a lezárásoknak és a kiszámíthatatlan geopolitikai konfliktusoknak, amivel a szektor minden szereplőjének együtt kell élnie. Valamilyen választ kell arra adnia, hogy a növekvő árak mellett, hogy tudnak minőségi alapanyagokkal dolgozni a helyek, és mellette fenntarthatóvá is válni hosszabb távon. Kutatásom módszerként, primer kutatást végeztem. Kvalitatív módón, interjúkat készítettem a Laurel étterem dolgozói és vezetőinek a segítségével. Az interjú alanyaim, Mede Ádám séf, Révai Miklós étterem menedzser, Márton Tamás az étterem ügyvezetője és Báthory Gergő az étterem egyik tulajdonosa. 4 Célom ezzel a projektmunkával, hogy felmérjem a vendéglátás korképét a jelenben és a közelmúltban, valamint rávilágítsak arra, hogy milyen érzékeny ez a szektor a változásokra. Mindemellett, a jövőben milyen irányok mutatkozhatnak meg az iparágban, illetve, hogy mi kell ahhoz, hogy a fine dining kultúra népszerűbb legyen hazánkban.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Vendéglátás Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás

Mű típusa: projektmunka
Kulcsszavak: étterem, gasztronómia, koronavírus-járvány (COVID-19), válságkezelés, vendéglátás
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2022. Júl. 15. 11:21
Utolsó módosítás: 2022. Júl. 15. 11:21

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet