Kiss Zoltán (2022) A vendéglátás lehetséges fejlődési irányainak azonosítása a koronavírust követően, a Laurel Étterem esetén keresztül. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar. (Kéziratban)
PDF
FOSZK_Kiss_Zoltán_Projektmunka.pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg Download (2MB) |
Absztrakt (kivonat)
A vendéglátásnak a pandémia alatt új, eddig mindenki számára ismeretlen kihívásokkal kellett szembenéznie. Az utazások korlátozása egyaránt belföldön és külföldön is nehézségeket okozott, minden embernek és vállalkozásnak. Ezeket az intézkedéseket, különösképpen a turizmus-vendéglátás szakmában dolgozó munkavállalók és az ebből az ágazatból megélő cégek érezték meg. Az árak konstans és végeláthatatlan emelkedése az egyik következménye a lezárásoknak és a kiszámíthatatlan geopolitikai konfliktusoknak, amivel a szektor minden szereplőjének együtt kell élnie. Valamilyen választ kell arra adnia, hogy a növekvő árak mellett, hogy tudnak minőségi alapanyagokkal dolgozni a helyek, és mellette fenntarthatóvá is válni hosszabb távon. Kutatásom módszerként, primer kutatást végeztem. Kvalitatív módón, interjúkat készítettem a Laurel étterem dolgozói és vezetőinek a segítségével. Az interjú alanyaim, Mede Ádám séf, Révai Miklós étterem menedzser, Márton Tamás az étterem ügyvezetője és Báthory Gergő az étterem egyik tulajdonosa. 4 Célom ezzel a projektmunkával, hogy felmérjem a vendéglátás korképét a jelenben és a közelmúltban, valamint rávilágítsak arra, hogy milyen érzékeny ez a szektor a változásokra. Mindemellett, a jövőben milyen irányok mutatkozhatnak meg az iparágban, illetve, hogy mi kell ahhoz, hogy a fine dining kultúra népszerűbb legyen hazánkban.
Intézmény
Budapesti Gazdasági Egyetem
Kar
Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
Tanszék
Vendéglátás Tanszék
Tudományterület/tudományág
NEM RÉSZLETEZETT
Szak
Mű típusa: | projektmunka |
---|---|
Kulcsszavak: | étterem, gasztronómia, koronavírus-járvány (COVID-19), válságkezelés, vendéglátás |
SWORD Depositor: | Archive User |
Felhasználói azonosító szám (ID): | Archive User |
Rekord készítés dátuma: | 2022. Júl. 15. 11:21 |
Utolsó módosítás: | 2022. Júl. 15. 11:21 |
Actions (login required)
Tétel nézet |