A Z generáció integrálása a munkaerőpiacra

Sekk-Kovács Adrienn (2022) A Z generáció integrálása a munkaerőpiacra. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar. (Kéziratban)

[thumbnail of Budapesti Gazdasági Egyetem_Munkahelyi Mentálhigiéné Szakdolgozat_A Z generáció integrálása a munkaerőpiacra_KCHH3N.pdf] PDF
Budapesti Gazdasági Egyetem_Munkahelyi Mentálhigiéné Szakdolgozat_A Z generáció integrálása a munkaerőpiacra_KCHH3N.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2026. Május 13..

Download (2MB)
[thumbnail of Titkosítási_kérelem_Sekk-Kovács Adrienn.pdf] PDF
Titkosítási_kérelem_Sekk-Kovács Adrienn.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (346kB)

Absztrakt (kivonat)

Dolgozatomban egy napjainkban (2021) aktuális problémával foglalkoztam. A Z generáció tagjai most lépnek ki a munkaerőpiacra. Újfajta elvárásokkal, igényekkel jelennek meg a munkaerőpiacon, ugyanakkor hatalmas potenciál rejlik bennük. A munkáltatóknak kihívást jelent tartósan integrálni őket. A különböző elméletek segítségével azt vizsgáltam, hogy mennyire hozzák azokat a mintákat, jegyeket, melyekkel illetik magát a Z generációt. Kutatásom középpontjában a Nemak Győr Kft. duális képzése ált. Azt vizsgáltam, hogy mennyire segíti a duális képzés a diákok fejlődését és a későbbi munkaerőpiacra történő kilépését. Továbbá, hogy milyen kihívásokkal és konfliktusokkal szembesülnek. A kutatási kérdések megválaszolásában alkalmaztam megfigyelést ahol a képzésre felvételiző diákokat figyeltem meg, valamint egy anonim kérdőívet, melyet az aktuális képzésben résztvevő diákok töltöttek ki. A dolgozatnak nem volt célja megoldásokat találni a problémákra. Azt vizsgálta, hogy mennyire érződik ki és tapasztalható mindaz, ami megtalálható a szakirodalomban.A kutatás eredményeképpen elmondható, hogy bár vannak alapvető különbségek a generációk között, mind általánosságban, mint munkavállalói oldalról; sokkal több sztereotípia és általánosítás társul hozzájuk, amelyek szélesítik a generációk közötti távolságot. A kutatásról összességében elmondható, hogy alátámasztotta a szakirodalmi áttekintésben összefoglaltakat.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Pedagógia Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Munkahelyi mentálhigiéné

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Dr. Sipeki Irén Helén
Belső
óraadó tanár; Pedagógia Tanszék; KVIK

Mű típusa: záródolgozat
Kulcsszavak: generációváltás, kommunikáció, konfliktus, munkaerő, munkaerő képzés, munkaerőpiac, Z generáció
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2022. Ápr. 02. 10:02
Utolsó módosítás: 2022. Ápr. 02. 10:02

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet