Az állati eredetű élelmiszerek előállításának és fogyasztásának környezetre gyakorolt hatásai

Medvey Kinga Viktória (2021) Az állati eredetű élelmiszerek előállításának és fogyasztásának környezetre gyakorolt hatásai. Faculty of Commerce, Catering and Tourism.

[thumbnail of Medvey Kinga Viktória Szakdolgozat 2021..pdf] PDF
Medvey Kinga Viktória Szakdolgozat 2021..pdf
Hozzáférés joga: Available at the computers of the University

Download (2MB)

Abstract

Szakdolgozatom témája nem is volt számomra kérdés. Hosszú évek óta vegetáriánus ként táplálkozom és ez alatt az évek alatt egyre több információ birtokába kerültem, amelyek alátámasztották, hogy nem csak egészségesebb, hanem környezettudatosabb ez a fajta táplálkozásforma. Sajnos hazánkban még nem jelent meg elegendő mennyiségű magyar kutatás ebben a témában, így kijelenhetem, hogy az elsők között vagyok, akik hosszabb terjedelmen keresztül tárgyalják az állati eredetű élelmiszerek negatív környezeti hatásait. Interjúimban 3 olyan személy válaszolt, akik szintén növényi táplálkozást folytatnak.

Institution

Budapest Business University

Kar

Faculty of Commerce, Catering and Tourism

Department

Turizmus Tanszék

Tudományterület/tudományág

UNSPECIFIED

Szak

Turizmus-vendéglátás

Supervisors

Konzulens neve
Konzulens típusa
Assignment, Scientific qualification, Institution
Email
Dr. Remenyik Bulcsú
Belső
egyetemi docens; Turizmus Tanszék; KVIK

Item Type: Thesis (UNSPECIFIED)
Uncontrolled Keywords: fenntartható, hús, növényi, vegán, vegetáriánus
SWORD Depositor: Archive User
Depositing User: Archive User
Date Deposited: 2022. Apr. 02. 09:58
Last Modified: 2022. Apr. 02. 09:58

Actions (login required)

View Item View Item