Az állati eredetű élelmiszerek előállításának és fogyasztásának környezetre gyakorolt hatásai

Medvey Kinga Viktória (2021) Az állati eredetű élelmiszerek előállításának és fogyasztásának környezetre gyakorolt hatásai. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of Medvey Kinga Viktória Szakdolgozat 2021..pdf] PDF
Medvey Kinga Viktória Szakdolgozat 2021..pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (2MB)

Absztrakt (kivonat)

Szakdolgozatom témája nem is volt számomra kérdés. Hosszú évek óta vegetáriánus ként táplálkozom és ez alatt az évek alatt egyre több információ birtokába kerültem, amelyek alátámasztották, hogy nem csak egészségesebb, hanem környezettudatosabb ez a fajta táplálkozásforma. Sajnos hazánkban még nem jelent meg elegendő mennyiségű magyar kutatás ebben a témában, így kijelenhetem, hogy az elsők között vagyok, akik hosszabb terjedelmen keresztül tárgyalják az állati eredetű élelmiszerek negatív környezeti hatásait. Interjúimban 3 olyan személy válaszolt, akik szintén növényi táplálkozást folytatnak.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Turizmus Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Dr. Remenyik Bulcsú
Belső
egyetemi docens; Turizmus Tanszék; KVIK

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: fenntartható, hús, növényi, vegán, vegetáriánus
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2022. Ápr. 02. 09:58
Utolsó módosítás: 2022. Ápr. 02. 09:58

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet