A csokoládé felhasználása a gasztronómiában

Molnár Diána Roxána (2021) A csokoládé felhasználása a gasztronómiában. Faculty of Commerce, Catering and Tourism.

[thumbnail of A csokoládé felhasználása a gasztronómiában_Molnár Diána Roxána.pdf] PDF
A csokoládé felhasználása a gasztronómiában_Molnár Diána Roxána.pdf
Hozzáférés joga: Available at the computers of the University

Download (1MB)

Abstract

Szakdolgozatom témája a csokoládé felhasználása a gasztronómiában. Kidolgoztam a csokoládé történelmét a kezdetektől, napjainkig. Leírtam hogyan készül a csokoládé a kakaóbaboktól, egészen a táblás csokoládékig. Szó volt dolgozatomban a csokoládémárkákról és azok kialakulásáról. Leírtam a világmárkák kialakulását, illetve szó esett dolgozatomban Magyarország leghíresebb csokoládémárkájáról is. Létrehoztam egy kérdőívet a csokoládé evési szokásokról, illetve vásárlási szokásokról és interjút is készítettem egy gyorsétteremmel, amit szakdolgozatomban fel is dolgoztam.

Institution

Budapest Business University

Kar

Faculty of Commerce, Catering and Tourism

Department

Vendéglátás Tanszék

Tudományterület/tudományág

UNSPECIFIED

Szak

Turizmus-vendéglátás

Supervisors

Konzulens neve
Konzulens típusa
Assignment, Scientific qualification, Institution
Email
Hidvégi Hedvig
Belső
Mestertanár; Vendéglátás Tanszék; KVIK

Item Type: Thesis (UNSPECIFIED)
Uncontrolled Keywords: csokoládé, csokoládé készítése, csokoládé történelme, csokoládémárka, gasztronómia, kakaó, kakaóbab, Lindt, milka, Stühmer
SWORD Depositor: Archive User
Depositing User: Archive User
Date Deposited: 2022. Apr. 02. 09:58
Last Modified: 2022. Apr. 02. 09:58

Actions (login required)

View Item View Item