Molnár Diána Roxána (2021) A csokoládé felhasználása a gasztronómiában. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.
PDF
A csokoládé felhasználása a gasztronómiában_Molnár Diána Roxána.pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg Download (1MB) |
Absztrakt (kivonat)
Szakdolgozatom témája a csokoládé felhasználása a gasztronómiában. Kidolgoztam a csokoládé történelmét a kezdetektől, napjainkig. Leírtam hogyan készül a csokoládé a kakaóbaboktól, egészen a táblás csokoládékig. Szó volt dolgozatomban a csokoládémárkákról és azok kialakulásáról. Leírtam a világmárkák kialakulását, illetve szó esett dolgozatomban Magyarország leghíresebb csokoládémárkájáról is. Létrehoztam egy kérdőívet a csokoládé evési szokásokról, illetve vásárlási szokásokról és interjút is készítettem egy gyorsétteremmel, amit szakdolgozatomban fel is dolgoztam.
Intézmény
Budapesti Gazdasági Egyetem
Kar
Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
Tanszék
Vendéglátás Tanszék
Tudományterület/tudományág
NEM RÉSZLETEZETT
Szak
Mű típusa: | diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT) |
---|---|
Kulcsszavak: | csokoládé, csokoládé készítése, csokoládé történelme, csokoládémárka, gasztronómia, kakaó, kakaóbab, Lindt, milka, Stühmer |
SWORD Depositor: | Archive User |
Felhasználói azonosító szám (ID): | Archive User |
Rekord készítés dátuma: | 2022. Ápr. 02. 09:58 |
Utolsó módosítás: | 2022. Ápr. 02. 09:58 |
Actions (login required)
Tétel nézet |