A csokoládé felhasználása a gasztronómiában

Molnár Diána Roxána (2021) A csokoládé felhasználása a gasztronómiában. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of A csokoládé felhasználása a gasztronómiában_Molnár Diána Roxána.pdf] PDF
A csokoládé felhasználása a gasztronómiában_Molnár Diána Roxána.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (1MB)

Absztrakt (kivonat)

Szakdolgozatom témája a csokoládé felhasználása a gasztronómiában. Kidolgoztam a csokoládé történelmét a kezdetektől, napjainkig. Leírtam hogyan készül a csokoládé a kakaóbaboktól, egészen a táblás csokoládékig. Szó volt dolgozatomban a csokoládémárkákról és azok kialakulásáról. Leírtam a világmárkák kialakulását, illetve szó esett dolgozatomban Magyarország leghíresebb csokoládémárkájáról is. Létrehoztam egy kérdőívet a csokoládé evési szokásokról, illetve vásárlási szokásokról és interjút is készítettem egy gyorsétteremmel, amit szakdolgozatomban fel is dolgoztam.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Vendéglátás Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: csokoládé, csokoládé készítése, csokoládé történelme, csokoládémárka, gasztronómia, kakaó, kakaóbab, Lindt, milka, Stühmer
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2022. Ápr. 02. 09:58
Utolsó módosítás: 2022. Ápr. 02. 09:58

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet