Az export légi szállítmányozás folyamata a DSV gyakorlatán keresztül

Kádár Balázs János (2021) Az export légi szállítmányozás folyamata a DSV gyakorlatán keresztül. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of Kádár_Balázs_Szakdolgozat.pdf] PDF
Kádár_Balázs_Szakdolgozat.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2026. December 09..

Download (1MB)
[thumbnail of titkosítási_kérelem.pdf] PDF
titkosítási_kérelem.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (169kB)

Absztrakt (kivonat)

Dolgozatommal az export légi szállítmányozást szeretném bemutatni egy nemzetközi cégen belül, ami a jelenlegi munkahelyem a DSV Air&Sea Hungary Kft.  Ezen témán belül részletesen ismertetném a CargoWise One online platform működését. Mindezek elött részletezném a légi árufuvarozás történetét napjainkig, illetve a Magyarországi és világ viszonyokat ebben a témában. Talán így jobban értékelhetjük a mai szállítmányozási rendszerek teljesítményét, amit sokszor jogtalanul kritizálnak a késések és egyre dráguló árai miatt. Azonban, ha megismerjük az iparág rövid evolúcióját, sokak véleménye megváltozhat. A diplomamunka több nagy kérdésre próbál választ találni, ezek a következők: Miért fontos egy jó online platform a szállítmányozásban? COVID19 milyen hatással van a globális szállítmányozásra? Miért drágult meg a szállítmányozás 2021-ben? Fuvarozással járó károsanyag kibocsátás és az ezzel járó egyre nagyobb társadalmi nyomás hogyan kezelhető? Ezen pontok részletes ismertetése után érezhető, hogy a kérdések között természetesen van összefüggés, mivel az egyik probléma létrehozhat egy másikat. Ha ezen kérdésekre megkapjuk a választ és megismerjük a szállítmányozás legalább egy módjának (jelen esetben légi export) folyamatát, nem csak a vevői/fogyasztói oldalról láthatjuk a szállítmányozás változatos és izgalmas, azonban stresszes működését, hanem a szállítmányozók és fuvarozók szemszögéből is.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Kereskedelem Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Kereskedelem és marketing

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Lipák Mária
Belső
Mesteroktató; Kereskedelem Tanszék; KVIK

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: áruszállítás, export, export árufeladás, logisztika, szállítmányozás
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2022. Ápr. 02. 09:57
Utolsó módosítás: 2022. Ápr. 02. 09:57

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet