A koronavírus-járvány hatása az egészségturisztikai utazásokban való részvételre és két hévízi gyógy- és wellness szálloda honlapjának elemzése

Karsai Adrienn (2021) A koronavírus-járvány hatása az egészségturisztikai utazásokban való részvételre és két hévízi gyógy- és wellness szálloda honlapjának elemzése. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of Karsai_Adrienn_Szakdolgozat.pdf] PDF
Karsai_Adrienn_Szakdolgozat.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (1MB)

Absztrakt (kivonat)

Szakdolgozatomban a koronavírus-járvány hatását vizsgálom az egészségturisztikai utazásokban való részvételre nézve. Emellett a Hotel Europa Fit**** és NaturMed Hotel Carbona**** gyógy- és wellness szállodák honlapján végzett tartalomelemzés is bemutatásra kerül, melyet a pandémia hatására felértékelődött online térben való jelenlét kérdése miatt tartottam fontosnak elvégezni. A turizmusban való részvétel alapkövei a biztonság és a bizalom. A Covid19 világjárvány kitörése előtti időkben elég volt utánajárni az interneten egy-egy kiválasztott desztináción jelenlévő veszélynek és ez alapján meghozni az utazási döntéseket. 2020 tavasza óta viszont a vírus globális fenyegetettséget jelent és ennek megfelelően a védekezés az élet és egyúttal az utazási döntések alapvető befolyásoló tényezője lett. A dolgozatban kérdőíves primer kutatás segítségével választ kapunk arra a kérdésre, hogy hogyan változott meg az emberek egészségturisztikai utazásokhoz való hozzáállása a koronavírus-járvány hatására. A honlapokon végzett tartalomelemzés keretében bemutatom, hogy mi jellemzi a kiválasztott szállodák honlapjait. A két primer kutatás összekapcsolásával pedig fény derül arra, hogy az emberek számára melyek a legfontosabb vizuális és funkcionális szempontok egy gyógyszálloda honlapján, annak kiválasztásakor és hogy a két hévízi szálloda honlapjai mennyire felelnek meg az emberek elvárásainak, melyek alapján a fejlesztési pontok beazonosíthatóvá válnak. A kutatásommal képet kapunk egy szűk réteg egészségturisztikai utazásokhoz való hozzáállásának a megváltozásáról a pandémia hatására. Emellett a honlapokon végzett elemzések támpontként szolgálhatnak más szállodák számára is.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Turizmus Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Fábián Tamás
Belső
Mesteroktató; Turizmus Tanszék; KVIK

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: egészségturisztika, gyógyturizmus, honlap, koronavírus-járvány (COVID-19), online marketing
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2022. Ápr. 02. 09:57
Utolsó módosítás: 2022. Ápr. 02. 09:57

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet