Konfliktusok és konfliktuskezelés az iskolában (diák-diák, tanár-diák, tanár-tanár konfliktusok megjelenési formái és lehetséges megoldásai)

Berta Zoltán (2021) Konfliktusok és konfliktuskezelés az iskolában (diák-diák, tanár-diák, tanár-tanár konfliktusok megjelenési formái és lehetséges megoldásai). Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of Berta Zoltán szakdolgozat 2021.pdf] PDF
Berta Zoltán szakdolgozat 2021.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (1MB)

Absztrakt (kivonat)

Szakdolgozatomban ismertettem a konfliktus fogalmát, a konfliktushelyzeteket, azok kiváltó okait, valamint a lehetséges megoldásokat. Először a konfliktus szót, mint fogalmat definiáltam a szakirodalom segítségével. Ezután a konfliktuskezelés fajtáiról írtam. Az eredményes és kevésbé eredményes megoldásokat felsoroltam. A dolgozatom fő témája az iskolai konfliktushelyzetek, melybe saját tapasztalatomat is belefoglaltam. Részletesen feldolgoztam az iskolai konfliktusok szereplőit, az azok között kialakuló konfliktusok okait, hátterét. A másik fő alappillére a dolgozatomnak a hátrányos helyzet, melyet ismertettem. A hátrányos helyzet fogalmát, valamint az ezek kialakulásának lehetséges okait. Ezt követően bemutattam az önálló kutatásomat, annak eredményét. Külön kitértem a hatékony konfliktuskezelésre, mely általam is nagyon kedvelt megoldási stílus.  Leírtam a konfliktuskezelést segítő és gátló tényezőket példákkal statuálva. Majd levontam a megfelelő következtetéseket. Javaslatokat tettem a hatékony konfliktuskezelési módokra vonatkozólag.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Pedagógia Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Üzleti szakoktató

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Dr. Farkas Julianna
Belső
főiskolai tanár; Pedagógia Tanszék; KVIK

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: empátia, hátrányos helyzet, iskola, konfliktus, nevelés
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2022. Ápr. 02. 09:57
Utolsó módosítás: 2022. Ápr. 02. 09:57

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet