Az egerszalóki Sódomb és a Saliris Resort Spa & Gyógy- és Thermal Fürdő egészségturizmusának szerepe az Észak-magyarországi régióban

Morvay Fanni (2021) Az egerszalóki Sódomb és a Saliris Resort Spa & Gyógy- és Thermal Fürdő egészségturizmusának szerepe az Észak-magyarországi régióban. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of Morvay_Fanni_szakdolgozat.pdf] PDF
Morvay_Fanni_szakdolgozat.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (1MB)

Absztrakt (kivonat)

Szakdolgozatomban az egerszalóki Sódomb és a Saliris Resort Spa & Gyógy- és Thermal Fürdő egészségturizmusban foglalt szerepének a vizsgálatát tűztem ki célul az Észak-magyarországi régióban. Napjainkban az egészség fontos szerepet játszik az emberek életében, így a turizmusnak ezen ágazata, az egészségturizmus még inkább a fő utazási motivációk között is szerepel. Dolgozatomban egy különleges gyógyhelyet emelek ki és mutatok be az Észak-magyarországi régión belül, amit az általam választott természeti értékkel, a Sódombbal és a kiemelt helyen elhelyezkedő Saliris Resort Spa & Gyógy- és Thermal Fürdővel kapcsolok össze. Dolgozatom három fő részre osztható. Az első részben összefoglalom és tisztázom az egészségturizmus fogalmat, illetve ágazatait, majd bemutatom a hazánkban betöltött szerepét, azon belül keresletét-kínálatát, belföldi fogyasztói trendjeit, a COVID-19 hatását és Észak-Magyarország, illetve Heves-megye egészségturizmusát. A második fő résznél górcső alá veszem dolgozatom központi helyszínét Egerszalókot, majd a Sódombot és a választott Fürdőt is részletesen ismertetem. Az utolsó résznél pedig ismertetem saját kutatásaimat (mélyinterjú és kérdőív), mely eredményeinek elemzésével később konklúziót vonok le és a kettőt összekapcsolva válaszolok a dolgozatom bevezetésénél feltett kutatási kérdésekre. Az Összefoglalás rész előtt saját javaslatokat fogalmazok meg a témával kapcsolatban, melyeket a témám közelebbi megismerése után állapítottam meg.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Turizmus Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Fábián Tamás
Belső
Mesteroktató; Turizmus Tanszék; KVIK

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: Egerszalók, egészségturizmus, gyógyfürdő, minősített gyógyhely, Sódomb
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2022. Ápr. 02. 09:56
Utolsó módosítás: 2022. Ápr. 02. 09:56

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet