Élelmiszer-pazarlás a magyar egyetemisták körében

Dénes Bertilla (2021) Élelmiszer-pazarlás a magyar egyetemisták körében. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of Dénes_Bertilla_Szakdolgozat.pdf] PDF
Dénes_Bertilla_Szakdolgozat.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (2MB)

Absztrakt (kivonat)

Dolgozatomban az élelmiszer-pazarlás problémakörével foglalkozom. Az elmúlt évtizedben ez a kérdés a figyelem középpontjába került, mivel a klímaváltozáshoz jelentősen hozzájárul a nagymértékű szerves hulladék. Az élelmiszerhulladék legnagyobb része a háztartásokban keletkezik. A Nébih a „Maradék nélkül” program keretén belül vizsgálta a hazai élelmiszerhulladék keletkezést és megállapította, hogy Magyarországon évente 68kg élelmiszerhulladék keletkezik állampolgáronként, amiből 33,1 kg elkerülhető lett volna. Dolgozatomban a hazai egyetemistákat vizsgálom. A kutatásom célja, hogy nagy mintán keresztül bemutassam a magyarországi élelmiszer-pazarlás helyzetét és feltárjam a pazarlást kiváltó okokat. Emellett a vizsgálat a leginkább kidobott élelmiszer típusokra is fókuszál. A kutatásom az edukáltságra is kitér, hogy befolyásolja -e a témában való jártasság az élelmiszer-pazarlás mértékét.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Turizmus Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Karakasné Morvay Klára
Belső
főiskolai docens; Vendéglátás Tanszék; KVIK

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: élelmiszer, élelmiszerfogyasztás, élelmiszervizsgálat, hulladékkezelés, újrafeldolgozás
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2022. Ápr. 02. 09:56
Utolsó módosítás: 2022. Ápr. 02. 09:56

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet