Magyarország turisztikai helyzete az olasz küldőpiacon

Móczó Renáta Valentina (2021) Magyarország turisztikai helyzete az olasz küldőpiacon. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of Móczó_Renáta_szakdolgozat.pdf] PDF
Móczó_Renáta_szakdolgozat.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (2MB)

Absztrakt (kivonat)

Dolgozatomban bemutatom Magyarország turisztikai helyzetét az olasz küldőpiacon. A szakdolgozat első részében bemutatom Olaszországot, különös figyelmet fordítva a jelenlegi gazdasági helyzetére, valamint a lakosság turizmusra fordítható megtakarításaira.Továbbá szemléltetem az olasz lakosság általános utazási szokásait. A dolgozat második részében megvizsgálom a két ország légi összeköttetését és a járványhelyzet miatt bevezetett utazási korlátozásokat. Ezután elemzem két olasz utazási iroda kínálatát, valamint egy olaszokat beutaztató magyar utazási iroda vezetőjével készített mélyinterjú keretein belül keresek választ a kutatási kérdéseimre. A záró fejezetekben pedig górcső alá veszem a Magyar Turisztikai Ügynökség tevékenységi köreit, kiemelve a turizmusmarketing -és az országimázs építésének fontosságát. Ezen kívül egy korábbi tanulmány segítségével bemutatom az olaszok egykori benyomását és véleményét hazánkról, hiszen ezen felmérés aktualizálása remek támpontot adhat az MTÜ számára egy új marketingterv kidolgozásához, s így a pandémia után még hatékony marketingeszközökkel motiválhatják az olasz turistákat, hogy Magyarországra látogassanak.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Turizmus Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Dr. Forman Balázs György
Belső
óraadó tanár; Turizmus Tanszék; KVIK

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: küldőpiac, Magyar Turisztikai Ügynökség, Olaszország, turisztikai desztináció, turisztikai kereslet, turizmusmarketing
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2022. Ápr. 02. 09:56
Utolsó módosítás: 2022. Ápr. 02. 09:56

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet