Magyarország turisztikai helyzete az olasz küldőpiacon

Móczó Renáta Valentina (2021) Magyarország turisztikai helyzete az olasz küldőpiacon. Faculty of Commerce, Catering and Tourism.

[thumbnail of Móczó_Renáta_szakdolgozat.pdf] PDF
Móczó_Renáta_szakdolgozat.pdf
Hozzáférés joga: Available at the computers of the University

Download (2MB)

Abstract

Dolgozatomban bemutatom Magyarország turisztikai helyzetét az olasz küldőpiacon. A szakdolgozat első részében bemutatom Olaszországot, különös figyelmet fordítva a jelenlegi gazdasági helyzetére, valamint a lakosság turizmusra fordítható megtakarításaira.Továbbá szemléltetem az olasz lakosság általános utazási szokásait. A dolgozat második részében megvizsgálom a két ország légi összeköttetését és a járványhelyzet miatt bevezetett utazási korlátozásokat. Ezután elemzem két olasz utazási iroda kínálatát, valamint egy olaszokat beutaztató magyar utazási iroda vezetőjével készített mélyinterjú keretein belül keresek választ a kutatási kérdéseimre. A záró fejezetekben pedig górcső alá veszem a Magyar Turisztikai Ügynökség tevékenységi köreit, kiemelve a turizmusmarketing -és az országimázs építésének fontosságát. Ezen kívül egy korábbi tanulmány segítségével bemutatom az olaszok egykori benyomását és véleményét hazánkról, hiszen ezen felmérés aktualizálása remek támpontot adhat az MTÜ számára egy új marketingterv kidolgozásához, s így a pandémia után még hatékony marketingeszközökkel motiválhatják az olasz turistákat, hogy Magyarországra látogassanak.

Institution

Budapest Business University

Kar

Faculty of Commerce, Catering and Tourism

Department

Turizmus Tanszék

Tudományterület/tudományág

UNSPECIFIED

Szak

Turizmus-vendéglátás

Supervisors

Konzulens neve
Konzulens típusa
Assignment, Scientific qualification, Institution
Email
Dr. Forman Balázs György
Belső
óraadó tanár; Turizmus Tanszék; KVIK

Item Type: Thesis (UNSPECIFIED)
Uncontrolled Keywords: küldőpiac, Magyar Turisztikai Ügynökség, Olaszország, turisztikai desztináció, turisztikai kereslet, turizmusmarketing
SWORD Depositor: Archive User
Depositing User: Archive User
Date Deposited: 2022. Apr. 02. 09:56
Last Modified: 2022. Apr. 02. 09:56

Actions (login required)

View Item View Item