A kereskedelmi pálinkák készítése és ajánlása a vendéglátásban

Khirer Norbert (2021) A kereskedelmi pálinkák készítése és ajánlása a vendéglátásban. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of Szakdolgozat - Khirer Norbert.pdf] PDF
Szakdolgozat - Khirer Norbert.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (1MB)

Absztrakt (kivonat)

A dolgozatom fő témája a pálinka készítése. Ennek bemutatására interjút készítettem két kereskedelmi főzde főzőmesterével.  Az interjúkon keresztül bemutatom a főzdéket, és hogy hogyan készítik a pálinkákat. Az interjúban szóba jött a pálinkaházak gazdasági nehézségei is. A másik kutatásomnak a fogyasztói szokások felmérését tűztem ki célul. Egy online kérdőív segítségével végeztem a kutatást, a fogyasztói szokás felmérésével pedig olyan állításokat fogalmaztam meg, amelyek segíthetnek a kereskedelmi pálinkák népszerűségének.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Vendéglátás Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Nagy Mihály
Belső
Mesteroktató; Vendéglátás Tanszék; KVIK

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: lepárlás folyamata, pálinka készítése, pálinkafogyasztási szokások, pálinkaház bemutatása, pálinkaipar
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2022. Ápr. 02. 09:55
Utolsó módosítás: 2022. Ápr. 02. 09:55

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet